Nyt


Personer, som er blevet ramt af lastbilterroren på Las Ramblas i Barcelona, får hjælp af forbipasserende den 17. august 2017. Foto: Giselle Loots / Reuters / Scanpix.

Tre personer, som skal have forbindelser til et af medlemmerne i den islamistiske terrorcelle som gik til angreb i Barcelona og Cambrils i august i fjor, er blevet arresteret i Frankrig under en operation gennemført i fællesskab af fransk politi, spanske Guardia Civil og den catalonske politistyrke Mossos d’Esquadra.

Spaniens indenrigsministerium oplyser at de tre havde forbindelser til den arresterede Driss Oukabir, broderen til Moussa Oukabir, som blev dræbt i en skudveksling med politiet i Cambrils, skriver Reuters.

Jihadisternes netværk viser sig altså nok en gang at være internationale, noget som den store bevægelsesfrihed i Europa lægger op til.

Terrorangrebene i Catalonien viste klart, at jihad-terroren er forblevet en betydelig risiko i Spanien, også i tiden efter angrebene i Madrid i 2004, og risikoen bekræftes af det faktum at 227 mistænkte jihadister er blevet arresteret siden regeringen hævede risikoniveauet til niveau 4 i juni 2015.

Den voksende hær af tikkende jihad-bomber i Europa repræsenterer en langsigtet hovedpine for vort kontinent. Uden beviser kan man ikke holde folk indespærret, og de som bliver spærret inde, slipper før eller siden ud.

ANNONSE

Den franske journalist og forfatter David Thomson fremholder at jihadister sjældent skifter mening, selv om de kan være dygtige til at lade som. Hvordan skal demokratier i længden forholde sig til et højt antal indre fjender?

   

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE