Nyt

 

Jihadisterne har meget større mål end det, de hidtil har magtet at gennemføre. Det viser nye politiforhør og ny efterforskning. De jihadister, som dræbte 16 mennesker på Ramblaen i Barcelona og derefter i Cambrils, havde oprindeligt tænkt sig at vælte Eiffeltårnet i Paris med en enorm lastbilbombe.

De spanske jihadister forsøgte at kopiere nogle jihadisters forsøg i 1993 i New York: Da disse kørte en lastbil ned i kælderen på World Trade Center og sprængte den i luften, troede de at det ene tårn ville falde sammen over det andet. Det skete ikke.

En uge før Rambla-angrebet drog de til Paris og lejede en stor lastbil, Spanish newspaper La Vanguardia reports. Deres forsøg med eksplosiver resulterede dog i første omgang i en utilsigtet sprængning.

Eksplosionen skyldtes, at det TATP-sprængstof, de havde tænkt sig at bruge i Paris, sprang i luften. Det var en enorm eksplosion.

A source claimed that nearly 450lbs of TATP, an explosive favoured by the Islamic State terror group, had been present in the plotters’ demolished apartment.

Jihadisterne havde også kigget på andre mål. De undersøgte, hvornår Barcelona skulle spille og overvejede også Sagrada Familia-katedralen.

Investigators also looked into the internet history searches of the terrorists and found what they believed to have been potential targets as one man searched to see if the Barcelona football club was playing a game, and searched other targets such as the Sagrada Familia basilica which was revealed as a target last year.

En ligeså chokerende oplysning er fremkommet i forhøret af den franske jihadist Jonathan Geffroy. De jihadister, som sprængte sig selv i luften i Bruxelles -lufthavnen og i t-banen, havde egentlig tænkt på at angribe et atomkraftværk. Der havde været indbrud på atomkraftværket og indikationer på at værket kunne være et mål for terror. En kritisk køletank var tappet tom. Id-kort var forsvundet.

ANNONSE

According to a captured French jihadist who had contact with senior members of Islamic State, the real target for the Brussels terrorists was not the airport but a nuclear power plant in France.

Det var arrestationen af Bataclan-terroristen Saleh Abdeslam i Molenbeek, der fremskyndede planerne.

Jihadist Jonathan Geffroy confirmed suspicions that the Brussels attack had been rushed in response to the arrest of 2015 Bataclan massacre terrorist Salah Abdeslam who had been captured by police in the heavily migrant-populated district of Molenbeek.

Geffroy havde været tæt på Chlaim-brødrene, som er ledende blandt de franske IS-soldater.

Geffroy told French security services he had been close to the Clain brothers, the most senior French figures in the Islamic State hierarchy. He said they also told him of plans to send jihadi children to Europe, disguised as underage asylum seekers, to carry out attacks.

13. november 2015 forsøgte en selvmordsbomber at komme ind på Stade de France. Hvordan ville europæerne have reageret, hvis et sådant storangreb var lykkedes?

Bataclan var blodigt og brutalt.

Ambitionen om at angribe et atomkraftværk siger noget om hvor stort jihadisterne tænker. Der er Hiroshima-dimensioner over planerne.

Barcelona Terrorists Plotted Eiffel Tower Truck Bomb

 

ANNONSE