Nyt

Efter en artikel i Berlingske omkring lavere asyltal vælger mediet Ritzau, at bringe et afsnit af denne og en påstand fra lobbyisten Christian Friis Bach der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp:

“- Vi har svært ved at se, at det er et succeskriterium, at Danmark gør historisk lidt for at hjælpe mennesker på flugt og har gjort det historisk svært for de flygtninge, der er i Danmark.

– Det var jo en succes det her, hvis vi havde formået at reducere antallet af mennesker på flugt, men det har vi ikke. Der er flere end nogensinde i al den tid, man har målt, siger han.”

Hans argument er han mener Danmark tidligere har løst det han kalder “store opgaver”.

Danmark kunne sagtens tage imod flere flygtninge. Vi har løst historisk store opgaver helt tilbage med de ungarske og vietnamesiske flygtninge og fra Balkan og i den tidlige fase med flygtninge fra Syrien.

Bemærkelsesværdigt mener Christian Friis Bach det er en succeshistorie, at EU har indgået en aftale med Tyrkiet, mens han ikke nævner den lukkede Balkanrute som skyldes straminger af grænsekontrollen på Balkan:

Det skyldes blandt andet, aftalen med Tyrkiet, som generalsekretæren kalder “en positiv fortælling”. Den skal være med til at bremse asyltrafikken over Middelhavet.

Bemærk Christian Friis Bachs brug af vendingen “vi” selvom han kun kan tale på egne vegne.

Ritzau

Berlingske – Antallet af opholdstilladelser nærmer sig nullernes niveau: »Dramatisk og historisk lavt«

 

ANNONSE