Nyt

 

I et rundskriv som Italiens indenrigsminister Matteo Salvini har sendt til landets udlændingemyndigheder, gives der ordre til kraftige opstramninger i bevillingerne af ophold af humanitære årsager.

Det skriver La Repubblica, som har fået adgang til det aktuelle dokument og har offentliggjort det i sin helhed. Rom-avisen bruger udtrykket «brutal opstramning» om den nye politik, hvor denne form for ophold indskrænkes også for kvinder og børn.

I teksten beder chefen for indenrigsministeriet dommerne, asylkommissionerne og lederne for de lokale myndigheder med humanitært ansvar, om at reducere bevillingen af sådanne tilladelser så meget som muligt. Det drejer sig om ophold på humanitært grundlag, en slags «asylret light», som gives i to år ad gangen (og kan fornyes) i anerkendte tilfælde af humanitære vanskeligheder.

Salvini har set sig gal på at sådanne opholdstilladelser deles ud fire gange så ofte som der anerkendes flygtningestatus – kun på grundlag af at personerne det gælder, er mindreårige, gravide, syge eller præget af dramatiske sørejser eller belastende ophold i Libyen. 

«Denne praksis er resulteret i opholdstilladelser til et stort antal personer, som efter europæisk asylret ikke opfyldte betingelserne for international beskyttelse, da de kom til vort land, og som nu bliver her og har vanskeligheder med at indordne sig, hvilket fører til sociale problemer som også har at gøre med den almindelige sikkerhed i hverdagen.»

Reglerne skal altså tolkes strengest muligt, siger indenrigsministeren. Det skal ikke være nok at man har et vanskeligt liv. Asyl skal handle om brud på menneskeretten i det land, man kommer fra.

ANNONSE

Under en pressekonference lægger Salvini ikke skjul på, hvad han ønsker at opnå:

«Hensigten med initiativet er at begrænse et misbrug, som sker på bekostning af reelle flygtninge.» […] Han lægger til: « mit mål er at der ikke længere skal komme en eneste båd.»

 

ANNONSE