Kommentar

Syrere er begyndt at vende tilbage. Her flygtninge fra byen Arsal i Libanon, på vej tilbage. Datoen er 28. juni. Foto: Mohamed Azakir/Reuters/Scanpix

 

Der er nu afdækket organiserede ferieture for syriske flygtninge – eller «flygtninge» – tilbage til Syrien. Det er avisen Jydske Vestkysten som kan berette om flyruter fra Billund til Beirut, og videre derfra til Damaskus eller andre steder i Syrien.

Det libanesiske rejseselskab Nakhal har i to år tilbudt rejser fra Skandinavien til Beirut og derfra med bus til Syrien.

– Vi har haft i hvert fald 100 syrere med fra Danmark, siger firmaets regionale salgsansvarlige, Tarek Aridi, til Radio24syv.

Ruten har været så stor en succes, at Nakhal netop har åbnet en direkte rute fra Billund til Beirut.

Aridi mener det drejer sig om få flygtninge i ordets egentlige forstand, men registrerer ikke den enkelte rejsendes status nærmere. Grunden kan selvsagt være så åbenbar, som at ferieturisterne frygter at miste deres opholdstilladelse, og derfor ikke vil sige mere om sagen. Det er særlig dem, der er kommet som familiesammenførte, som er Nakhals målgruppe.

– Vores målgruppe er familiesammenførte syrere. De rejser meget, og før skulle de med en besværlig rute over Iran og Istanbul. Vi tilbyder dem en nemmere rejse.

Denne form for rejsevirksomhed giver selvsagt mange en dårlig smag i munden. Socialdemokratenes Mattias Tesfaye er «provokeret» over alle former for hjemrejser til Syrien – også når det gælder familiesammenførte ægtefællers familiebesøg.

ANNONSE

– Det provokerer mig, at vi har et flygtningesystem, som skal sikre folk midlertidig beskyttelse, men som i praksis fungerer som permanent indvandring til Danmark og Europa. Det dur ikke. Det bliver nødt til at være sådan, at hvis man kan opholde sig i sit eget land, så er det der, man opholder sig. Der er rigeligt med mennesker, der har brug for beskyttelse, og det skal reserveres til dem, der faktisk ikke kan opholde sig i deres hjemland, siger Mattias Tesfaye

Socialdemokraterne vil nu vurdere ændringer af reglerne for opholdstilladelser til dem, som har fået beskyttelse i Danmark uden at være individuelt forfulgte, sådan at også familiemedlemmers rejser tæller med. Har nogen været i Syrien, skal deres opholdstilladelse inddrages.

Carolina Magdalena Maier fra partiet Alternativet synes ikke det er noget problem at familiegenforenede syrere tager på sommerferie i et land de har forladt:

– Når man er familiesammenført, har man jo ikke været igennem asylsystemet og er ikke tildelt ophold på baggrund af, at det er farligt at opholde sig i hjemlandet, men derimod under hensyn til menneskerettighedernes fokus på, at individer har ret til at leve sammen.

Det danske parti Nye Borgerlige, som ledes af Pernille Vermund, er derimod ikke begejstret for denne udhuling af asylretten. På Nye Borgerliges FB skriver hun:

Selvfølgelig skal syrere have lov til at rejse hjem på ferie. Og så skal deres midlertidige opholdstilladelse naturligvis inddrages.

Syrien har brug for de mange syrere, der forlod landet under krigen. Det har vi ikke. Det er ikke danskernes ansvar at forsørge udlændinge. Og vi skal slet ikke give ophold til kriminelle.

I Danmark er syrere voldsomt underrepræsenterede på arbejdsmarkedet. Og efterkommere af herboende syrere er mere end seks gange så kriminelle, som deres forældre.

Syrien har med 33.616 indvandrere den næststørste indvandrergruppe i Danmark. En stor del af disse er kommet hertil efter at Merkel åbnede grænserne i 2015.

Det seneste år er hundredetusindvis af syrere vendt tilbage til Syrien fra andre lande. Det skal syrere på midlertidigt ophold i Danmark også gøre.

Danmark skal ikke lide under, at politikerne ikke tør gøre det rigtige og nødvendige.

Derfor har Nye Borgerlige tre ufravigelige krav til enhver, der ønsker vores opbakning til at danne regering.

  • Der skal indføres et fuldt asylstop. Migranter på midlertidigt ophold skal rejse ud, når deres midlertidige opholdstilladelse udløber.
  • Kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent og efter første dom.
  • Alle udlændinge skal forsørge sig selv. Retten til offentlig forsørgelse skal knyttes til det danske statsborgerskab.

Det er tid til at gribe fat om nældens rod og løse problemerne fra bunden, så vi kan bevare Danmark frit og trygt.

 

ANNONSE