Nyt

Sigmar Gabriel, tidligere økonomiminister/leder af SPD og Martin Shulz tidligere præsident for EU-parlamentet. / Foto: Wikipedia Commons

Socialdemokraterne reagerer på at CSU har fået medvind i regeringen og truer med et ultimatum, hvis det ender med lukkede modtagecentre.

Socialdemokratiske SPD truede onsdag med at trække sig fra regeringssamarbejdet med Merkels konservative CDU og CDU’s søsterparti CSU såfremt Merkel opretter lukkede transitmodtagecentre for migranter.

– Masselejre, hvor flygtninge bliver låst inde i ugevis vil ikke blive en realitet med SPD i regering, sagde SPD’s generalsekretær Lars Klingbeil i til tv-kanalen ZDF. (NTB)

Men Angela Merkel siger, at nyankomne kun vil blive holdt indespærret i 48 timer. Inden den tid må deres status afklares og når tiden er omme må de placeres i almindelige centre. Det er ikke alle migranters identitet, som lader sig afklare i løbet af 48 timer. Det kan betyde, at de vil kunne slippe ind i Tyskland alligevel.

Merkel afviser, at oprettelsen af transitmodtagecentrene indebærer nogen ændring i hendes asyl- og indvandringspolitik. Asylsøgerne skal maksimalt kunne tilbageholdes i modtagecentrene i 48 timer under opsyn af politiet, mens deres status undersøges.

– Det er i helt tråd med grundloven, siger Merkel.

Hun tilføjer, at de som beder om beskyttelse i Tyskland derefter skal indlogeres i normale centre. (NTB)

Det kan virke som om parterne ønsker at fortolke enigheden ud fra egne interesser. Skinløsninger vil ikke være nok til at tilfredsstille CSU-fløjen.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE