Nyt

Matteo Salvini. Foto: Salvinis Facebook-side

 

Italiens nye indenrigsminister Matteo Salvini (Lega), som sammen med Luigi Di Maio (Femstjernebevægelsen) er en af to vicestatsministre i landets nye koalitionsregering, er åbenbart ivrig efter at komme i gang med arbejdet.

Dagen efter edsaflæggelsen og indsættelsen af Giuseppe Contes forretningsministerium udtaler Salvini, at han allerede mandag har til hensigt at rejse til Sicilien, som han kalder landets grænse.

Den nyudnævnte indenrigsminister mangler ikke ambitioner. På spørgsmål om, hvad han først vil gribe fat i, svarer Salvini, at han har til hensigt at opnå bedre overenskomster med migranternes hjemlande: Hverken de eller vi kan leve med denne trafik, mener han.

Til mediekoncernen Quotidiano Nazionale – som udgiver Bologna-avisen Il Resto del Carlino, Firenze-avisen La Nazione og Milano-avisen Il Giorno – siger Salvini at «en politik for repatriering er en højt prioriteret opgave», men at det er hårdt arbejde som vil tage tid.

ANNONSE

I mellemtiden vil Lega-lederen i hver eneste region få gang i etableringen af hjemsendelsescentre for at få de illegale migranter væk fra gaderne. Desuden har han bedt finansministeren om at bevilge fem milliarder euro mindre til forsørgelse af migranter.

Salvini vil også modarbejde trafikken over Middelhavet:

For de NGO-er, som henter migranter lige udenfor den libyske territorialgrænse, vil det blive meget vanskeligere at få lov til at lægge til kaj i de italienske havne. For at standse ilandstigningerne vil indenrigsministeriet desuden […] satse meget på kommunikation, det vil sige at få alle som har til hensigt at rejse, til at forstå at de ikke vil blive behandlet med fløjlshandsker i Italien, og heller ikke frit kunne hænge ud i gaderne rundt om i byerne.

Salvini ser åbenbart et endnu større behov for sådanne virkemidler nu, hvor både Østrig og Tyskland forstærker deres grænsekontrol for at undgå, at migranter passerer grænserne illegalt.

Det er helt nye toner fra Italiens indenrigsministerium. Salvini sætter barren højt i indvandringspolitikken. Men kan han holde det han lover?

 

Bestill Douglas Murrays bog «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

ANNONSE