Gæsteskribent

Kære Alle,

Som jeg har skrevet mange gange snart, så skal vi hjælpe de ukrainere, der kommer til Danmark fordrevet fra deres hjemland af en aggressiv despot som Putin, der har overfaldet deres land.

I går blev der lavet en aftale om at give ukrainere to års opholds- og arbejdstilladelse uden om det normale asylsystem.

Det, synes vi i Nye Borgerlige, er en god idé, for ukrainerne skal ikke sidde isolerede og passive på et asylcenter i månedsvis og vente på, at deres sag bliver behandlet i Udlændingestyrelsen.

Ukrainere har vi ingen problemer med i Danmark. Vi har 11.000 ansat i landbruget, som er arbejdsomme, som tilpasser sig dansk levevis og falder godt ind i de lokalmiljøer, hvor de bor.

ANNONSE

Så de ukrainere, der er fordrevet, skal så hurtigt som muligt ud i samfundet, finde sig et arbejde, deres børn skal i skole, og de skal have mulighed for at leve et så normalt liv som muligt på afstand af de frygtelige begivenheder, der foregår i deres land.

Regeringen lod sig presse af venstrefløjen

Men regeringen lod sig i går presse af venstrefløjen til at inkludere migranter fra blandt andet Nordafrika og Mellemøsten med opholdstilladelse i Ukraine i aftalen.

Så får de mellemøstlige migranter automatisk ret til to års ophold og offentlig forsørgelse i Danmark – og vi kommer aldrig af med dem igen.

Desværre kunne Venstre og Liberal Alliance ikke stå for presset og gik med i aftalen. Det Konservative Folkeparti, DF og Nye Borgerlige gjorde modstand og sagde nej.

Migranter fra Mellemøsten og Nordafrika skal ikke pr. automatik have to års opholdstilladelse og fuld adgang til offentlige ydelser i Danmark.

Loven må deles op i to

Nu har jeg skrevet til minister Matthias Tesfaye for at få ham til at dele loven op i to dele, så den ene del kun omhandler ukrainske statsborgere.

Den del kan vi helhjertet gå ind for og vil stemme for. Den anden del stemmer vi så imod.

Det er mit håb, at ministeren kan se det rimelige i mit forslag om en opdeling. Jeg bryder mig ikke om udsigten til at blive tvunget til at stemme imod at give bedre vilkår til ukrainerne.

Hvis ministeren ikke vil opdele lovforslaget i to dele, stiller vi et ændringsforslag i folketingssalen om at begrænse loven til kun at gælde for ukrainske statsborgere.

I så fald er det min klare forventning, at både Venstre og Liberal Alliance stemmer ja til ukrainerne og nej til at give to års ophold og offentlig forsørgelse til migranter fra Nordafrika og Mellemøsten.

Vi kan desværre ikke forhindre, hvis regeringen sammen med et rødt flertal benytter lejligheden til at lukke flere migranter fra Nordafrika og Mellemøsten ind uden om de normale asylprocedurer. De har flertallet.

Men jeg bør kunne forvente, at de borgerlige partier står sammen i denne sag.

Kærlig hilsen
Pernille

ANNONSE