Nyt

 

«At situationen er alvorlig, ved alle», lyder Angela Merkels kommentar til den skærpede strid i migrationspolitikken mellem unionspartierne CSU og CDU, som sidder i koalitionsregering med det socialdemokratiske parti SPD.

CSU har holdt møde i München i dag, mens CDU-toppene mødes i Berlin i aften, skriver Die Welt. Der pågår utvivlsomt intense samtaler for at afklare situationen, og de tyske aviser drøfter allerede scenarierne for den videre udvikling i sagen.

Den tyske kansler vil ikke svare på om der kan findes en løsning på den politiske strid og svarer svævende på, hvad de politiske konsekvenser kan blive. Vil hun nok en gang satse på at den storkæftede Seehofer føjer sig til sidst i en nervekrig, som overgår alle de tidligere de to i mellem?

ANNONSE

Højdepunktet ligger i kortene:

Om hun til sidst vil gøre det til et kabinetsspørgsmål i Forbundsdagen, lader hun være åbent.

Dersom CSU stemmer med oppositionen for mistillid, er regeringen færdig – formentlig også Merkels indenrigspolitiske karriere.

 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf