Nyt

 

Horst Seehofer bekræfter, at han har tilbudt at trække sig som Tysklands indenrigsminister og CSU-chef.

– Ja, jeg har sat begge stillinger til disposition og vil tage en afgørelse inden tre dage, siger Seehofer.

Videre siger indenrigsministeren, at partiet i mellemtiden skal have møder med Angela Merkels parti CDU mandag, og at han håber de to partier når til enighed. Dersom dette ikke sker, tyder alt på at Seehofer går af.

Seehofer er uenig med Merkel om håndteringen af flygtninge ved den tyske grænse og kom i konflikt med hende, da han varslede, at han ville lukke grænsen for migranter som allerede var registreret i andre europæiske lande. Merkel vil have en løsning i samarbejde med andre EU-lande.

– Resultatløs samtale

Søndag aften oplyste CSU-kilder, at Seehofer planlagde en meddelelse om at han vil trække sig. Da havde Merkels CDU´s bayerske regeringspartner og søsterparti siddet til i møde syv timer for at drøfte udfaldet af EU-topmødet, hvor migrantkrisen blev behandlet.

ANNONSE

Et flertal på mødet udtrykte skepsis overfor beslutningerne i Bruxelles, hvor EU-toppene blandt andet blev enige om at der skal oprettes såkaldt kontrollerede modtagecentre i Europa og senere i Nordafrika. Merkel har også indgået separate aftaler med en række EU-lande om returnering af migranter, som er registeret i andre lande.

Fortsætter samtaler

Merkel insisterede lørdag overfor Seehofer på at det, som EU har besluttet, indfrier hans krav, men han selv siger, at samtalen med Merkel lørdag aften var resultatløs, og at et flertal på søndagens CSU-møde udtrykte skepsis.

Dersom Seehofer havde gjort alvor af at lukke grænsen mod Merkels vilje, ville han være blevet afskediget. Så ville CSU have trukket sig fra regeringen, og regeringen ville være faldet. Det er ikke klart, hvad følgene bliver for regeringen, hvis Seehofer trækker sig.

En talsperson for CDU bekræfter at partiet skal have samtaler med sin regeringspartner igen tirsdag morgen klokken 8.30.

 

ANNONSE