Nyt

Markus Söder (CSU). Foto: Wikimedia Commons

Efter at den tyske indenrigsminister og CSU-leder Horst Seehofer søndag aften bragte den migrationspolitiske strid med CDU og statsminister Angela Merkel til et foreløbigt højdepunkt med truslerne om at gå af, ser gemytterne mandag ud til at falde betydeligt til ro.

Delstaten Bayerns statsminister Markus Söder, som også er Seehofers partikollega, udtaler ifølge Die Welt at CSU «er rede til kompromisser, som man jo må være i politik». Seehofers udmelding om at han var rede til at opgive sine to fremtrædende hverv, kom «svært overraskende» på CSU, siger Söder.

Söder fremhæver: «Én ting er uanset hvad helt klart: For os er regeringens stabilitet udenfor diskussion.»

Der findes ingen vej for CSU ud af regeringen, og vi havde ikke ventet os denne vending, præciserer den bayerske statsminister.

Samtidig kommer CDU sit bayerske søsterparti en smule i møde: «Vi ønsker os enighed om en fælles handlemåde», hedder det i en erklæring fra partiet mandag formiddag. «Vi har de samme mål i migrationspolitikken», siges det, nemlig at begrænse indvandringen til Tyskland.

ANNONSE

Dermed kan det se ud som om Seehofer har spillet sine politiske kort forkert, og at hans forsøg på at bekæmpe Merkels politik endnu gang vil havarere.

 

ANNONSE