Nyt

Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer er på kollisionskurs med statsminister Angela Merkel i flygtningepolitikken, noget som truer regeringssamarbejdet mellem CSU og CDU.

 

Tysklands kansler Angela Merkel manede tirsdag deres koalitionspartner CSU til sammenhold, i et forsøg på at redde regeringssamarbejdet.

CSU og indenrigsminister Horst Seehofer kræver at Merkel og CDU ændrer flygtningepolitikken og skærper grænsekontrollen i Tyskland.

Dersom det ikke sker, truer Seehofer med at give politiet ordre om at afvise flygtninge og migranter ved grænsen.

Merkel er stærk modstander af en sådan flygtningepolitik og mener at beslutninger om asylpraksis og migration må samordnes med EU.

Tirsdag aften mødtes ledelsen i CDU og CSU til samtaler i Berlin, sammen med det tredje parti i regeringskoalitionen, det socialdemokratiske parti SPD.

Ifølge kilder, som var til stede under mødet, manede Merkel til sammenhold og gentog at Tyskland i stedet for at indføre egne regler må arbejde for at reformere EU’s asyl- og migrantpolitik.

Seehofer sagde før mødet at han håber på en sådan europæisk løsning, men CSU’s partisekretær Markus Blume understregede samtidig at der ikke findes noget alternativ til lukkede grænser dersom EU ikke finder en effektiv løsning.

SPD’s tidligere leder, vicestatsminister Sigmar Gabriel, mener at begge sider har ret.

– Seehofer har ret i at vi må styrke kontrollen ved Tysklands grænser, og Merkel har ret i at dette ikke kan ske uden europæiske forhandlinger, siger han.

Gabriel advarer Seehofer og CSU mod at trodse Merkel og ændre flygtningepolitikken på egen hånd.

– Der er ingen som vil takke CSU, hvis de ødelægger regeringen og kaster Tyskland og Europa ud i kaos, siger han.

 

ANNONSE