Nyt

 

Debatten om en ordning for modtagelse af migranter Middelhavet rundt, hvor EU kan håndtere asylansøgninger, har været brandvarm. Men de lande, det drejer sig om, er ikke interesseret.

Planen, som ser ud til at have bred støtte blandt EU-landene, går ud på at oprette en ordning eller et system i Nordafrika og i Balkan-stater som Albanien og Makedonien, hvor migranter som samles op i havet kan placeres, mens EU bestemmer om de skal have asyl eller sendes hjem.

Landene, hvor EU vil etablere en sådan ordning for migranter, som prøver at krydse Middelhavet, er imidlertid langt mindre entusiastiske.

I Marokko er der kommet modstridende meninger om idéen fra anonyme regeringskilder, mens både Tunesien, Algeriet og Egypten enten har takket høfligt nej eller afvist forslaget totalt.

Libyen har i årevis været ramt af borgerkrig og er også det land, hvor migranter, særligt fra Afrika syd for Sahara, rejser gennem. Men den internationalt anerkendte regering, som kun kontrollerer dele af landet, har kategorisk afvist idéen.

Albanien har længe været kandidat til EU, men regeringens statsminister Edi Rama sagde for nylig til en tysk avis at de «aldrig vil godtage EU-centre for flygtninge» på deres territorium. Noget af det samme har også makedonske ledere sagt.

ANNONSE

 

ANNONSE