Nyt

Alexander Maersk har i flere dage ligget på svaj udenfor Pozzallo og ventet på afklaring om hvad der skulle ske med de migranter, de har ombord. (arkivfoto)

 

Det danske containerskib Alexander Maersk, som har taget 108 migranter om bord i Middelhavet, får alligevel tilladelse til at sætte dem i land i Italien.

Borgmesteren i den sicilianske havneby Pozzallo siger at indenrigsministeriet har givet grønt lys til at Alexander Maersk kan sætte migranterne i land, skriver Corriere della Sera.

– Jeg vil udtrykke min tilfredshed med den positive løsning på sagen, og at min appel blev hørt, siger borgmester Roberto Ammatuna.

– Jeg takker indenrigsminister Matteo Salvini for at han har efterkommet min humanitære forespørgsel, og jeg er sikker på at den beslutning var rigtig, siger Ammatuna.

Containerskibet ændrede torsdag kurs efter at have modtaget et nødkald fra et ukendt fartøj sent på aftenen. Morgenen efter var 108 migranter taget om bord.

Italiens regering har imidlertid nægtet det danske skib at sætte de 108 i land i Italien, og mandag lå skibet for tredje dag i træk for anker udenfor Pozzallo.

Selv om Alexander Maersk har fået forsyninger af mad og vand fra land, har forholdene for de 108 flygtninge og migranter været problematiske, oplyser rederiets tekniske direktør Palle Laursen til nyhedsbureauet Ritzau.

– Vor besætning er ikke trænet til at håndtere dette. Det er over 100 ekstra mennesker om bord i et skib som har kapacitet til 24 mennesker. Det er både sikkerheds- og helbredsmæssigt uholdbart, sagde han mandag.

Maersk Alexander blev beordret af den italienske kystvagt til at samle migranterne op.

Derefter opstod uenighed om hvem, der skulle tage imod migranterne, og statsminister Lars Løkke Rasmussen appellerede til de italienske myndigheder om at leve op til «de forpligtelser, man har efter international ret».

ANNONSE

Italienske myndigheder mener Danmark burde tage imod migranterne, noget både Lars Løkke og Danmarks indvandrings- og integrationsminister Inger Støjberg har afvist.

– Jeg forventer at den italienske regering får ordre til dette. Dette er migranter som var på vej mod Italien, og derfor er det naturligvis også Italien som skal tage imod dem, sagde Støjberg mandag.

Tirsdag sættes migranterne i land i havnen i Pozallo,

Migranti, «La Maersk può approdare a Pozzallo, c’è l’ok del Viminale»

Siciliansk borgmester: Mærsk-skib med migranter må komme i havn

 

ANNONSE