Nyt

Afrikanske migranter ombord på det tyske skib Lifeline i Middelhavet torsdag. Foto Hermine Poschmann / Misson-Lifeline / Handout via Reuters / Scanpix

 

Syv både med omkring 1.000 migranter om bord driver nu rundt i Middelhavet. Men Italiens kystvagt har afvist et tilbud om at hjælpe dem, hævder en spansk gruppe.

I en twittermelding siger spanske ”Proactiva Open Arms”, som har reddet tusindvis af migranter fra at drukne i Middelhavet, at de foreslog den italienske kystvagt at de kunne udsende en henvendelse til alle skibe i området, men at gruppens forslag blev afvist.

– Vi behøver ikke jeres hjælp, skal kystvagten have sagt til gruppen.

Kystvagten har i stedet givet besked til de søredningsfartøjer, som opererer i Middelhavet, om at de ikke længere skal henvende sig til dem i første instans, skriver italienske medier.

Fra nu af må kaptajner, der befinder sig langs Libyens kyst, henvende sig til Libyens kystvakt for at få hjælp, hedder det i beskeden.

Kystvagten kom med meddelelsen mens både Italien og Malta igen nægter at tage imod et skib, som har bjærget migranter og flygtninge. Tyske Lifeline ligger fortsat i Middelhavet med flere end 230 migranter om bord. Søndag fortsatte mundhuggeriet mellem de to lande, om hvem der har ansvar for at tage imod migranterne.

Italiens nye linje er en kovending fra tidligere, da den italienske kystvagt ofte spillede en hovedrolle med at koordinere redningsoperationer både i og udenfor italiensk farvand. Ifølge søfartsreglerne har koordinator også ansvar for at sørge for en sikker havn, hvor migranter kan gå i land.

ANNONSE

Søndag kom der også en melding fra den libyske kystvagt om at den har standset et fartøj med rundt regnet 100 migranter om bord, blandt dem mindst tyve børn, lige udenfor Libyen.

Migranterne skal være bragt i land og fragtet til en marinebase nær hovedstaden Tripoli.

 

ANNONSE