Dag: 5. juni 2018

Prins Eugen (1865-1947) Olje på lerret, 71 x 64 cm, privateie. På baksiden er det notert Elegi. V. Udde 1894. Eugen. Prins Eugen var yngste sønn av vår siste unionskonge Oscar II. Flere nordmenn, deriblant Bjørnstjerne Bjørnson mente at prins Eugen var et passende kongsemne for det selvstendige Norge, men Oscar II satte foten ned, […]

Les Mer...

En kort melding på SVTs tekst-TV lader os skimte Sveriges fremtid. Det gælder skoleresultaterne. Syv ud af ti ungdomsskoleelever i Bergsjön i Göteborg gik ud af skolen uden at kvalificere sig til gymnasiet.

Les Mer...

Vi hører Lynn Harrell, cello og Yuja Wang, klaver.

Les Mer...

I Australien hindres skibe med migranter og asylsøgere i at komme ind til kysten. De som kommer ulovligt til Australien med båd uden gyldigt visum, bliver enten sendt tilbage til hvor de kom fra, eller sendes inden 48 timer til de regionale centre i østater som Nauru eller Papua Ny-Guinea.

Les Mer...

Det tyske udenrigsministerium (UD) har udbedt sig en forklaring fra USA’s nye ambassadør i Tyskland, Richard Allan Grenell, som i et interview med Breitbart London siger at Tysklands nedrustning er uacceptabel og at det kan blive nødvendigt at sætte landet i skammekrogen.

Les Mer...

De rettænkende og velmenendes uvilje eller manglende evne – man skal aldrig udelukke dumhed som forklaring, når baggrunden for venstrefjolleri udforskes – til at tage ordet koranklodser til sig, kan også ses som en del af en bredere mental strategi for overlevelse, nemlig brugen af fortielse og fornægtelse som våben mod det ubehagelige.

Les Mer...

«Tunesien er et frit og demokratisk land, som ikke eksporterer mange gentlemen, men gerne eksporterer mange fængselskandidater», udtalte Italiens indenrigsminister Matteo Salvini under sit besøg på Sicilien søndag. Der befinder sig en række nordafrikanere i asylmodtagelsescentre i Italien, til trods for at der ifølge Salvini «hverken er krig, sult eller pest i Tunesien» – et faktum den nye indenrigsminister ifølge La Repubblica siger han vil tage op med sin tunesiske kollega.

Les Mer...

Sveriges svar på AUF, SSU, havde valgt ny bestyrelse i sin lokalafdeling i Hylte, og lagde et billede af bestyrelsen op på Facebook. Et døgn senere blev billedet fjernet efter «alt for mange hadske kommentarer», ifølge SVT.

Les Mer...

Lederen af Alternativ for Tyskland, Alexander Gauland, holdt i weekenden en tale til partiets ungdomsafdeling, hvor han sagde at nazi-tiden var som en lille fuglelort i forhold til Tysklands tusindårige historie.

Les Mer...