Kunstbilde

Prins Eugen (1865-1947)
Olje på lerret, 71 x 64 cm, privateie.

På baksiden er det notert Elegi. V. Udde 1894. Eugen.

Prins Eugen var yngste sønn av vår siste unionskonge Oscar II. Flere nordmenn, deriblant Bjørnstjerne Bjørnson mente at prins Eugen var et passende kongsemne for det selvstendige Norge, men Oscar II satte foten ned, og prins Eugen kunne fortsatt konsentrere seg om sin kunst. I 1905 flyttet han til Waldemarsudde ved Stockholm, der han ble boende i resten av sitt liv. Waldemarsudde er nå museum, og rommer, foruten mange av prinsens egne bilder, også hans betydelige kunstsamling.

Elegi II legges ut til salg ved Grev Wedels Moderne og Klassiske auksjon den 11. juni. Frem til auksjonen er det visning hver dag. I tilbudet inngår ellers bilder av norske kunstnere som Adolph Tidemand, Eilif Peterssen, Anders Askevold, Amaldus Nielsen og Gerhard Munthe, for å nevne i fleng. (En av mine mentores mente at prins Eugen langt på vei, i det minste inntil unionsoppløsningen, også kan regnes som en norsk kunstner, han oppholdt seg mye i Norge og behersket norsk både skriftlig og muntlig).

For Elegi II er utropsprisen NOK 400 000–600 000. Det kan bli en spennende budrunde.

ANNONSE

Læs også

Læs også