Nyt

Billedet, som Sveriges Socialdemokratiske Ungdoms forbund (SSU) valgte at fjerne fra nettet. Med på billedet er også distriktsleder Aida Birinxhiku (i hvid skjorte) og længst fremme i midten SSU Hallands valgleder Anton Karlsson. De øvrige udgør bestyrelsen.

 

Sveriges svar på DSU, SSU, havde valgt ny bestyrelse i sin lokalafdeling i Hylte, og lagde et billede af bestyrelsen op på Facebook. Et døgn senere blev billedet fjernet efter «alt for mange hadske kommentarer», ifølge SVT.

– Det var et helt uskyldigt billede, men i kommentarerne udtryktes alt fra seksuelle videoer til hetz mod folkegruppe, siger Anton Karlsson, kasserer og valgleder for SSU Halland, som selv er med på billedet.

Lørdag fik billedet stor spredning på de sociale medier, efter at mange personer «hjemmehørende langt ud til højre på den politiske skala» havde spredt det videre på Facebook, skriver SVT.

ANNONSE

Kommentarfeltet «oversvømmedes af racistiske kommentarer og personangreb», hedder det videre i Sveriges Televisions rapportering.

(skærmdump, SSU Hallands facebookside)

«Det ses at SSU gør en forskel i Halland», skriver SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) som kommentar til billedet af fremtidens politikere – et billede helt domineret af afrikanske mænd. To af de tre med lys hud på billedet er ikke medlemmer af bestyrelsen.

Anton Karlsson hævder, at han ikke kan forstå at billedet af mændene vækker så stærke reaktioner.

– Jeg ser ingen anledning til hvorfor midaldrende mænd skal videresende billedet, udtrykke had og sige, at vi er Sveriges mislykkede fremtid, siger han til SVT.

Sagen vil blive politianmeldt, siger Karlsson.

SVTs reporter spørger empatisk: «Hvad føler du nu?»

– Det følges forfærdeligt at billedet spredes i grupper som kun har som mål at undertrykke og bagtale. Hændelser som disse bidrager til at jeg og de andre på det her billede ikke vil ses offentligt og så på sigt misse chancen for at være med til at påvirke samfundsudviklingen. Det bliver en indskrænkning af demokratiet, siger Anton Karlsson.

At et socialdemokratisk partis ungdomsforbund har valgt en bestyrelse bestående alene af mænd, synes ikke at afficere hverken socialdemokraterne i SSU eller tv-stationen Sveriges Television.

Men det er vel ikke så farligt endda.

Man har jo i den grad opfyldt den vigtigste kvote.

 

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte