Nyt

 

Lederen af Alternativ for Tyskland, Alexander Gauland, holdt i weekenden en tale til partiets ungdomsafdeling, hvor han sagde at nazi-tiden var som en lille fuglelort i forhold til Tysklands tusindårige historie.

„Hitler und die Nazis sind nur ein Vogelschiss in über 1000 Jahren erfolgreicher deutscher Geschichte“, sagte Gauland dort am Samstagnachmittag. „Nur wer sich zur Geschichte bekennt, hat die Kraft, die Zukunft zu gestalten“, so Gauland. „Ja, wir bekennen uns zur Verantwortung für die zwölf Jahre.“ Gauland machte aber auch deutlich, dass das nur ein Teil der deutschen Geschichte sei: „Wir haben eine ruhmreiche Geschichte – und die, liebe Freunde, dauerte länger als die verdammten zwölf Jahre.“

Hitler og nazisterne er bare en fuglelort i over 1000 år med resultatrig tysk historie, sagde Gauland lørdag eftermiddag. «Kun den som bekender sig til sit lands og sin egen historie, har kraften til at skabe fremtiden», sagde Gauland. «Ja, vi vedstår os ansvaret for de tolv år», Gauland gjorde det dog klart, at det kun er en del af Tysklands historie. «Vi har en ærefuld historie, og den, kære venner, varer længere end de fordømte tolv år».

At kalde Det tredje Rige for en fuglelort klinger svært dårligt. Selvom tolv år er kort tid mod 1000 års historie, er det ikke varigheden, men destruktionen som gør at der står en egen skræk og gru om disse år. Det må Gauland vide. Udtrykker han sig som han gør, fordi han vil have at Tyskland skal træde ud af den sorte skygge, som disse år stadig kaster?

Bagatellisering er næppe måden at gøre det på.

Gauland nennt Nationalsozialismus „Vogelschiss in der Geschichte“

 

ANNONSE