Kopierede/fra hoften

 

Donald Trump gjorde det Obama-lejren og Europa ikke troede var muligt. De havde opbygget en forestilling om at opsigelse af atomaftalen med Iran ville bringe USA på kurs mod krig. Ved at gentage dette højt og ofte, skulle Trump skræmmes fra at opsige aftalen.

Men sådan gik det ikke. Trump lod sig ikke skræmme, og der var også eksperter som holdt med ham: Iran har selv leveret argumenterne for at opsige aftalen. Ikke mindst ved sin opførsel i Syrien.

Israel har længe gjort det klart at de ikke vil godtage iranske baser i Syrien. Alligevel har Iran opført dem. Israel har slået til to gange den seneste tid for at vise at de mener det alvorligt. Iran har svaret med at love gengældelse.

ANNONSE

Med en sådan aggressiv opførsel demonstrerer Iran, at de er en stor trussel mod den jødiske stat.

Dét gør også USA bekymret. Ikke bare for Israels sikkerhed, men også for freden i Mellemøsten. For hvad er et sådant regime i stand til?

Trump havde et andet tungtvejende argument, som tager noget af brodden af kritikernes synspunkter: Nordkorea.

Han fortalte at udenrigsminister Mike Pompeo snart ville lande i Pyongyang. Alt er lagt til rette for en aftale.

Hvis Trump skulle klare at hive den i land, vil det blive vanskeligt at fremstille ham som et løst missil, som bringer USA på kurs mod krig.

Bare tanken om, at Trump skulle opnå en sådan diplomatisk triumf, får liberale medier til at blive hysteriske. Selv hans sejre er de imod.

Dette har mange amerikanere nu forstået. Derfor er det ikke lige så let som før at sælge vrangbillederne af Trump.

De har i alle år fortalt, at det ville udløse en katastrofe at flytte ambassaden til Jerusalem. Næste uge sker det. Himmelen er ikke faldet ned.

Hvis himlen falder ned, så bliver det måske ikke over USA? Måske bliver det over mullaherne i Teheran? De har vanstyret landet siden revolutionen. Iranerne fortjener noget bedre, sagde Trump.

 

ANNONSE