Nyt

Demonstranter forlanger LGBT-rettigheder i Tjetjenien uden for den russiske ambassade i London den 2. juni 2017. Måske de også burde bede om det samme for den tjetjenske diaspora i Berlin? I Tysklands hovedstad går tsjetsjenske voldsmænd til angreb på deres egne – «kvinder og mænd, som ser ud som kvinder», som gør «unævnelige ting». Foto: Neil Hall / Reuters / Scanpix.

 

Et selvbestaltet islamistisk moralpoliti i Berlin bestående af en gruppe på omkring 100 tjetjenske voldsmænd har i nogen tid angrebet og såret personer, som i deres øjne har begået moralske overtrædelser, skriver Der Tagesspiegel.

Politiet bekræfter eksistensen af fænomenet, men er ellers sparsomme med oplysninger. Ifølge oplysninger fra juristkredse er gruppen også involveret i anden kriminalitet, som afpresning, narkotikahandel og skudepisoder i nattelivet.

Gruppen ser ud til at påtvinge sin moral primært mod landsmænd og -kvinder i den tyske hovedstade Nogle af ofrene skal være blevet alvorligt såret. Alene de senesteuger skal mindst to kvinder og en mand være blevet gennemtævet.

ANNONSE

Det hele begyndte med en video Der Tagesspiegel har fået i hænde, som cirkulerer i det tjetjenske miljø. Den viser et billede af en mand iført elefanthue, som retter en pistol mod kameraet. En stemme siger på tjetjensk: «As-salamu alaykum, muslimske brødre og søstre. I ved det, jeg ved det, og alle ved det.» I Europa gør enkelte «tjetjenske kvinder – og mænd, som ser ud som kvinder – unævnelige ting». Hvis anledningen byder sig, «kommer vi til at give dem en opsang».

Det har alt med islam at gøre:

De har sværget ved Koranen. «Vi går ud i gaderne. Sig ikke, at du ikke blevadvaret. Sig ikke, at du intet vidste.»

Erfaringer fra islams blodige grænser viser, at de mest nidkære blandt islamistiske terrorister ikke sjældent er fra Tjetjenien, og tjetjenere som bor i Tyskland, fortæller, at voldsmændene i moralpolitiet er bevæbnet og under ledelse af personer med krigserfaring.

Det er let at forestille sig, at gruppen også vil rette sine aktiviteter udad, når alle tjetjenere er blevet skræmt til lydighed. Nogle indikationer foreligger allerede, da tjetjenere også har begået vold mod kristne i de tyske asylcentre.

Tjetjenien er ingen selvstændig stat, men en del af Rusland. Tjetjenere har dermed russiske pas, hvilket gør det vanskeligt at påvise nogen trend for tjetjenere statistisk.

Men efterretningerne og visheden om, at titusinder af tjetjenere – herunder mange radikaliserede – er kommet til Europa på grund af separatistkrigen mod Rusland, efterlader lille tvivl om, at islamister fra den kaukasiske delstat er et stigende sikkerhedsproblem i Tyskland.

 

Der Tagesspiegel – Breitbart – Meduza – Gatestone

ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten