Nyt

Guillaume Roquette. Stillbillede: LCI / YouTube.

Da uropolitiet måtte sættes ind i Dijon for at genvinde kontrollen over byen efter hærgninger og sammenstød, som involverede tjetjenske og nordafrikanske bander, genopdagede Frankrig virkeligheden, skriver Guillaume Roquette, som er redaktør for Le Figaro Magazine, fredag i en lederartikel i ugemagasinet til den konservative avis.

Så tog virkeligheden revanche. I to uger ravede Frankrig rundt og troede det var USA, rettede grundløse beskyldninger mod politiet (noget også den ansvarlige minister gjorde), anklagede hele landet for at være racistisk og gav ordre til at knæle i anger. Helt til ægte optøjer pludselig bragte os tilbage til den virkelige verden.

Sammenstød mellem tjetjenere og nordafrikanere er ikke noget nyt, skriver Roquette, for Dijon har været åsted for territoriel krig mellem narkobander i årevis.

Men det, der er nyt, fortsætter han, er at medierne denne gang ikke har tiet om voldsmændenes etniske oprindelse. De har sparet sig for de sædvanlige omskrivninger som «unge fra byerne» eller «indbyggere fra sensitive nabolag».

ANNONSE

Det minder os om at det ikke er politiet, men gangstere som står bag volden i Frankrig.

Og da politiet på en måde klarede at genoprette orden efter flere dages rådvildhed, var der ingen kendte skuespillere eller sangere på jagt efter opmærksomhed som kaldte dem racister. Virkeligheden var stærkere end fantasien.

Vi slap også for at høre det sædvanlige vrøvl om at offentlige myndigheder har mishandlet byen, skriver Roquette. Utallige millioner euro er for nylig blevet brugt på en ansigtsløftning af det urbane miljø. I stedet har man fået øjnene op for at lokalmyndighederne har ladet en korrupt og etnisk baseret mafiakultur få fodfæste i byen. Narkobanderne har haft følelsen af politisk beskyttelse.

Le Figaro-redaktøren siger, det er på tide at trække en direkte linje mellem indvandringen og kriminaliteten.

Mange franskmænd erkender nu at ankomsten af tjetjenske flygtninge har skabt ny kriminalitet fra Nice til Strasbourg. Hvorfor skal vi fortsat holde grænsen åben når vi ikke længere er i stand til at assimilere nye mennesker?

Frankrig er ilde stedt, men har i det mindste fremtrædende tænkere og journalister som siger tingene som de er.

Det er ikke let at tænke sig at nogen i ledelsen hos POLITIKEN, INFORMATION eller DR kunne have formuleret sig som Roquette gør. De fortsætter i stedet fordummelsen af deres publikum.

ANNONSE