Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Det er på tide å gi litt oppmerksomhet til Daniel Longfellow. Mannen har pålagt seg selv å dekorere en rekke bussventeskur på nordsiden av Sognefjorden med humoristiske fabeldyr og sagnomsuste vesener. Det begynner med et venteskur ved ferjestedet Lavik, der Midtgardsormen titter ned på et vikingskip. Runeskriften er et sitat fra den tyske filosofen Friedrich Nietzsche: Pass deg, i din jakt på monstere, så du ikke selv blir et.

Longfellow er amerikaner, men har bodd flere år i Norge. Dekoreringen av bussventeskur er et prosjekt der hovedsaken er å gjøre de reisende glade. Illustrasjonene er også en hyllest til folket langs fjorden. Longfellow har vegstellets tillatelse til å utfolde seg kunstnerisk. Han får litt privat støtte, men ingen offentlig.

Prosjektet begynte i Lavik og blir sannsynligvis fullført i år med Sogndal som endepunkt. Da har han brukt fritid over fire år på ‘stuntet’. Nå er han kommet til Slinde like vest for Sogndal. Hele strekningen er på 140 km, og til sammen ca 60 venteskur skal dekoreres. Longfellow er kunstutdannet i USA.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst