Nyt

Obamas justitsminister Loretta Lynch vidste, at Hillary Clinton ikke kom til at blive tiltalt for email skandalen, længe før sagen kom til efterforskning.

Det viser sms’er mellem agent Peter Strzok og FBI- jurist Lisa Page, som blev overleveret til en senatskomite fredag.

Der blev smedet rænker, da Loretta Lynch mødte Bill Clinton på en flyveplads i Phoenix. De snakkede sammen i en halv time, uden vidner.

Lynch overdrog spørgsmålet, om der skulle rejses tiltale, til FBI-chef Comey. Han afgav indstilling 5. juli: Der skulle ikke rejses tiltale, selv om Hillary havde vist sig «extremely reckless».  Oprindelig var formuleringen «grossly negligent», men den formulering fik Strzok skiftet ud. Det er nemlig en formulering, som er en af lovens definitioner på noget ulovligt og som nødvendigvis måtte have ført til tiltale.

Ifølge nye dokumenter overleveret til Senatets komité for Indenrigs sikkerheds- og Regeringsforhold, vidste den forhenværende justitsminister Loretta Lynch allerede på forhånd at fhv. FBI direktør James Comey ikke ville anbefale, at der skulle rejses tiltale mod Hillary Clinton, da hun meddelte at hun ville acceptere en hvilken som helst anbefaling fra FBI.

Dermed bliver Lynch’ forsikring om at hun ville respektere udfaldet af FBIs granskning vildledende og en løgn. Hun kendte udfaldet på forhånd.

Lynch havde tidligere slået fast, at hun ville acceptere de ”afgørelser og fund” som FBI måtte finde i deres undersøgelse, idet hun foreslog, at hun skulle blandes helt udenom.

Lynch had previously stated.

Afsløringerne viser en proces som var løgn på løgn fra ende til anden. Hvad enten det var justitsministeren eller FBI-chefen – det de siger, var løgn. Hillary var frikendt før efterforskningen begyndte.

De tekster vi har, er meget sigende. Som Sharyl Attkinssun rapporterede i den politiske avis The Hill, rækkefølgen i teksterne indikerer at Lynch vidste, at Clinton ikke ville komme til at stå overfor anklager ”selv inden FBI foretog sin tre timers afhøring af Clinton, hvilket angiveligt skulle ske for at samle mere information om hendes misbrug af klassificerede oplysninger”.

Første juli 2016, da Lynchs udtalelse blev kendt, skrev Page til Strzok:

Page: Ja, det kan man kalde sand samarbejdsvilje, når hun ved på forhånd, at der ikke vil blive rejst tiltale.

Ifølge rapporten mødtes Clinton med Strzok og advokat ved Justitsministeriet David Laufman med FBI til en tre og en halv time lang afhøring 2. juli 2016.

Clinton reportedly

I tillæg fik Hillary lov til at stille med sine rådgivere Cheryl Mills og Huma Abdin. Disse blev tildelt immunitet og Hillary slap for at aflægge ed. Der blev ikke ført referat fra interviewet.

ANNONSE

Fakta er ved at blive gjort op, og de tegner et lidet flatterende billede af Obamas regeringstid.

Obama kommunikerede nemlig selv med Hillary over hendes private email-system, mens hun var i et land, hvor sikkerhed er et fremmedord.

Det originale udkast antydede, at Clinton uretmæssigt havde brugt sin personlige email til at kontakte Præsident Obama, mens hun var i udlandet hos såkaldt avancerede fjender. Efter aftale om at ændre teksten, fjernede en FBI-ansat Præsident Obamas navn og fastslog, at Clinton bare havde sendt en email til ”en eller anden regeringsrepræsentant”. I den endelige rapport som Comey leverede 5. juli, var begge referencer helt udeladt.

Fem måneder efter er alle emails borte.

Der er et stort hul i FBI’s arkiv over tekstmeddelserne mellem Strzok og Page, nærmere bestemt fem måneder fra 14. dec. 2016 til 17. maj 2017. FBI henviser til tekniske fejl.

Det samme gjorde skattevæsenet, da det blev bedt om at udlevere data som viste at højreorienterede organisationer var blevet pillet ud til specialbehandling.

James Comey, som angiveligt underviser i etik, stod og pralede af at hans folk ikke var interesseret i politik, og at ingen vidste på forhånd, hvad han ville sige om Hillarys email skandale.

Foto: Wikipedia Commons

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria