Nyt

Et hemmeligt selskab med medlemmer fra FBI og Justitsministeriet, som skulle modarbejde præsident Trump, er nævnt i nogle sms’er mellem FBI-agenterne Peter Strzok og Lisa Page.

Det afslører de to republikanske repræsentanter, John Ratcliffe og Trey Gowdy mandag aften.

De har modtaget en ny samling tekstbeskeder som er foregået mellem Strzok og Page.

Tidligere er det en melding dateret 15. august som har fået stor opmærksomhed: Det er en, hvor Strzok siger, at man ikke må regne det for sikkert at Hillary vinder. Man må have en plan B klar i tilfælde af at Trump skulle vinde. Akkurat som man tegner en forsikring i tilfælde af at huset skulle brænde ned.

Ting sker

Ting skete og Trump blev valgt. Det «hemmelige selskab» Strzok refererer til kan have haft sit første møde allerede dagen efter at Trump blev valgt.

Rattcliffe gik videre med at nævne en bestemt sms, som henviste til et ”hemmeligt selskab” på FBI´s kontor. ”Vi kender til disse forholdsregler, som blev nævnt, for at prøve på at forhindre at Donald Trump blev valgt til præsident”, startede han med at sige. ”Vi fik i dag informationer om, at der i tiden direkte efter at Trump var blevet valgt, måske eksisterede et ”hemmeligt selskab” af folk fra justitsministeriet og FBI, som prøvede på at få Page og Strzok til at modarbejde ham gennem deres undersøgelser.

Da FBI oversendte de nye tekstbeskeder, sagde de samtidig at alle beskeder mellem december 2016 og maj 2017, er borte. Det skyldes en teknisk fejl i arkiveringen i nogle nye Samsung-telefoner, siger FBI. Men det tror kongresrepræsentanterne ikke på. Ikke et så langt nedbrud. De føler, at der stikker noget under. I denne periode tog ”Russia Collusion” (den russiske sammensværgelse) fart og det endte med at Bob Mueller blev indsat som specialefterforsker.


Ny specialefterforsker

Nu er der mange republikanere som mener, at det er nødvendigt med en ny specialefterforsker til at granske om staten er blevet brugt til at sabotere først valgkampen og derpå præsidenten, efter at han var blevet valgt.

ANNONSE

Peter Sztrok og Lisa Pages sms’beskeder er en guldgrube. Det fremgår, at beslutningen om at frikende Hillary for email skandalen blev taget i maj, to måneder før FBI-chef James Comey stod frem 5. juli og sagde, at der ikke ville blive rejst tiltale.

Nu vil efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus have Comey genindkaldt og have ham til at vidne under ed.

Repræsentant Ratcliffe sagde, at den tidligere FBI direktør nødvendigvis måtte komme tilbage til Capitol Hill for at vidne under ed, på spørgsmålet om hvornår beslutningen om at frikende den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton blev taget. Den sidste samling tekstbeskeder mellem Strzok og Page antyder, at Comey koordinerede beslutningen med statsadvokat Lynch i god tid inden pressekonferencen den 5. juli.

Ført bag lyset

I foråret 2016 blev email skandalen en møllesten om halsen på Hillary. Offentligheden fik indtryk af at FBI efterforskede sagen og fulgte de vanlige procedurer.

Men i virkeligheden var det føderale politi og Obamas justitsminister ved at samordne deres arbejde, så sagen mod Hillary kunne henlægges. Den smule offentligheden fik at vide, var skuebrød.

Det kunne FBI-chefen selvsagt ikke sige. Men han har sagt andre ting, som for eksempel at Loretta Lynch bad ham om ikke at omtale Hillarys emailskandale som dét, den er; en skandale, derimod som «den lille sag».

Det står helt klart for mig, at beslutningen blev truffet i maj 2016-to måneder før pressekonferencen” sagde Gowdy. ”Selvfølgelig vidste Loretta Lynch, at Hillary ikke ville blive tiltalt. ALLE, undtaget offentligheden vidste det”.

FISA-memo

Obama/Hillary-lejren er i modvind. Rapporten om politisk overvågning gennem misbrug af specialdomstolen FISA ligger nu på efterretningskomitéens bord. FBI har forlangt en kopi, men det får de ikke.

Det er ren magtkamp nu, og Kongressen, dvs. republikanerne, sidder med de bedste kort.

Trey Gowdy er en af de sejeste republikanere i Repræsentanternes Hus. Han har fæstet sig ved omtalen af «the Secret society». Var det tjenestemænd indenfor FBI og justitsministeriet som havde rottet sig sammen for at konspirere mod den nyvalgte præsident?

”Man har denne plan B klar i foråret 2016, og så dagen efter valget… er der en tekstudveksling mellem disse to FBI-agenter- disse to (som forventes at være objektive og faktaorienterede) FBI-agenter som siger, ”måske er dette det første møde i det hemmelige selskab” forklarede Gowdy. ”Så selvfølgelig ønsker jeg at vide, hvilket ”hemmeligt selskab” man taler om-fordi der forventes at blive lavet en objektiv undersøgelse af denne mand, som netop har vundet valgmandskredsene.

Han tilføjede; ”Ja, så selvfølgelig ønsker jeg at vide det.”

NRK brugte udtrykket «sammensværgelsen» mellem Trump og russerne. Det kan være de må til at lære lidt om den egentlige sammensværgelse.

De er i voldsom tidsnød.

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE