Nyt

Billedet: Fhv CIA-chef Brennan og president Obama / Foto: Wikimedia Commons

 

Obamas topfolk har indledt en storvask af snavset tøj i fuld offentlighed. De er uenige om hvem, der sagde hvad, når og hvor. Det vil sige at de forsøger at skyde skylden over på hinanden.

 

Tidligere FBI-chef James Comey har kastet Obamas justitsminister Loretta Lynch for løverne. Han mente at hendes deals med Clintons gjorde det umuligt for hende at være den øverste anklagemyndighed i serverskandalen. Comey tog over og kom med den famøse udtalelse 5. juli 2016 om at Hillary var «extremely careless», men ikke «grossly negligent», som er den formulering, der ville have sendt hende direkte på anklagebænken.

I sin bog ”A higher loyalty” letter Comey endda endnu mere på låget: Han påstår at der var forbindelser mellem Lynch og Clintons, som ville have kompromitteret hele justitsministeriet. Derfor var han tvunget til at overtage sagen.

ANNONSE

Han har allerede afsløret, at første gang han og Lynch snakkede sammen på tomandshånd om efterforskningen af den private server bad hun ham om ikke at bruge ordet «efterforskning», men «matter» – dvs. ”sagen”. Comey lystrede, men pressen opfattede ikke forskellen og skrev «efterforskning».

Brennan vs Reid

Nu er så det tidligere CIA-chef John Brennan og den daværende flertalsleder i Senatet, Harry Reid (D) som skændes. I bogen Russian Roulette fortæller Reid at han blev ringet op af CIA-chef Brennan, som fortalte om efterforskningen af Trump for Russian Collusions og opfordrede ham til at lække oplysningerne til pressen. Et ønske Reid opfyldte gennem et brev til FBI-chef James Comey, som så blev lækket til pressen.

Mr. Reid’s Aug. 27 letter to the FBI appears to mark the first time a Democrat officially accused President’ Trump’s campaign of colluding with the Russian government to hack his party’s computers.

The letter has come to represent for conservatives the “deep state” — Obama loyalists leaking unproven allegations to the press against Mr. Trump and his people to ruin the campaign, the transition and the White House.

“The evidence of a direct connection between the Russian government and Donald Trump’s presidential campaign continues to mount,” Mr. Reid wrote to FBI Director James B. Comey.

Mr. Reid wrote and leaked his letter after receiving a secret telephone briefing from then-CIA Director John Brennan.(….)

Reid also had the impression that Brennan had an ulterior motive,” the authors said. “He concluded the CIA chief believed the public needed to know about the Russian operation, including the information about the possible links to the Trump campaign. When Reid later was asked if Brennan directly or indirectly had enlisted him to push information held by the intelligence community into the public realm, he told an interviewer, ‘Why do you think he called me?’ “

Men nu har Brennans folk pludselig en helt anden version. De siger at Brennan langt fra at opfordre til lækager, henstillede til Reid om ikke at snakke om efterforskningen af Trump-teamet. Det lyder ikke specielt overbevisende. Brennan har været og er en af Trumps mest indædte modstandere. Men hvorom alting er: At Obama-folkene begynder at slås indbyrdes gør, at der kommer mere og mere frem om hvad der foregik bag kulisserne.

Comeys «hæderlighed»

F.eks. lader Comey i sin bog som om efterforskningen af Trump og russerne var noget som begyndte med kampagnemedarbejderen George Papadopolous i juli.

Comey skriver ingenting om sin kommunikation med folk som Brennan og Reid, til trods for at vi nu ved at der foregik en masse koordinering i kulisserne.

Comey er til og med fræk nok til at skrive, at han forud for mødet med Trump den 6. januar 2017 i Trump Tower måtte gøre Trump bekendt med en rapport som i eftertiden er blevet kaldt Steele-rapporten. Den havde Comey kendt til i over et halvt år og han havde selv brugt den som grundlag for at søge en specialdomstol om tilladelse til at overvåge Trump-lejren.

Det er denne mangel på ærlighed og åbenhed fra en mand, som bruger store dele af bogen på at forklare, hvor vigtigt det er at være ærlig og åben, som gør at Comeys stjerne er blegnet.

Der er alt for mange aktører og alt for mange lækager og gensidige beskyldninger til at han kan forblive uplettet.

Brennans version

For en god ordens skyld bør Brennans version gengives. Brennan havde forberedt et memo som han brugte til at orientere ”Gang of Eight”, lederne for de forskellige kamre og komitéer i Kongressen. Det var denne skrivelse Reid fik lov til at læse og som han gerne ville bruge som grundlag for et brev til Comey. Ikke nødvendigt, sagde Brennan. Jeg har selv briefet Comey.

Brennan used the same exact notes to brief Reid as he used with the other members of the Gang of Eight. In fact, most of the conversation was spent with Senator Reid telling Brennan what he had heard about Russians and the Trump campaign. Senator Reid informed Brennan that he was in the process of drafting a letter to Comey about his concerns. When Senator Reid asked Brennan whether he could reference this information in the letter to ComeyBrennan said ‘no,’ as the intelligence was being tightly controlled and he was worried that the letter would get out into the public. Brennan told him that Comey had been fully briefed on the intelligence and if he wanted to, it would be better to talk to him about it in a secure manner when he returned to D.C. instead of putting it in a letter.”

Mr. Reid, Nevada Democrat, wrote the letter anyway. And it was leaked to The New York Times and then migrated throughout the mainstream media.

I efteråret 2016 forsøgte Comey/FBI og Demokraterne at mobilisere medierne til en kampagne om at Trump samarbejdede med russerne. Men den gang var en avis som The New York Times ikke helt med på den:

But The New York Times dampened the narrative with an Oct. 31 story headlined, “Investigating Donald TrumpFBI Sees No Clear Link to Russia.”

Det skulle ændre sig.

 

 

ANNONSE