Nyt

Folk der bor i nærheden af et center for registrering af asylsøgere i Paris’ 10. arrondissement, har i et brev til Frankrigs præsident varslet, at de vil gå i sultestrejke fra 1. januar, hvis der ikke bliver gjort noget ved det store antal asylsøgere, der konstant overnatter på en flere hundrede meter lang strækning langs fortovene, hvor centret ligger, skriver Le Figaro.

Lokalbefolkningen har i næsten to år levet med tilstedeværelsen af alle de mennesker, som står i kø for at lade sig registrere på i Boulevard de la Villette 127, skriver den franske avis. På fortove og trafikøer er der opstået permanente lejre, hvor enhver hygiejne mangler. Fremmedgørelsen, teltene, svineriet og stanken af urin har drevet beboerne til det yderste. De kan ikke holde det ud længere og nu er tålmodigheden opbrugt. Aller helst ønsker de, at asylcentret flyttet et andet sted hen.

En kvinde ved navn Anne-Marie klager over, at hun flere gange har været ved at blive påkørt, fordi hun er tvunget til at gå på kørebanen for at undgå fortovene. Virksomheder kan ikke længere tage imod kunder i deres egne lokaler. Flere  siger, at de ikke kan få besøg af hjemmehjælpere. Andre er allerede flyttet fra strøget, som ikke længere føles trygt. Politiet patruljerer fra tidligt til sent for at opretholde en nogenlunde sikkerhed.

ANNONSE

Pierre Vaurin, en repræsentant for beboerne i området, siger ,at de har henvendt sig til alle relevante myndigheder – indenrigsministeren, præfekten i Paris, borgermesteren i Paris, folkevalgte politikere, migrationsmuyndighederne – for at klage deres nød, men at alle lægger ansvaret på andre. Han fortæller om folk på stedet, der har fået mentale problemer.

President Macron har bekendtgjort, at han er «opmærksom» på problemet. Men i mellemtiden eksisterer der altså en slum forholdsvis centralt i byernes by. 10. arrondissement er ikke i periferien af Paris, og Boulevard de la Villette er ikke langt fra Gare d’Est, en af de syv store jernbanestationer centralt i Paris.

Situationen er uacceptabel, siger bydelens ordfører Alexandra Cordebard, mens enkelte venstrefløjspolitikere beskylder hende for at overdrive. På en måde har de fået ret. For det uacceptable er desværre for mange i Europa blevet det nye normale.

 

Le Figaro – Valeurs Actuelles – The Telegraph

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE