Nyt

Så nåede Sveriges mest multikulturelle by omsider sit mætningspunkt: Malmö kommune nægter at modtage èn eneste migrant til fra staten.

Byens ledende socialdemokrat Katrin Stjernfeldt Jammeh har længe forsvaret myten om multikulturens velsignelser med næb og kløer. Nu er det nye toner: – Ikke en eneste nyankommet migrant vil Socialdemokraterna og Stjernfeldt Jammeh modtage næste år.

Kravet fremsættes i et brev til regeringen. Malmö kræver undtagelse fra den nye anvisningslagen.

– Jag tycker inte att staten tar sitt ansvar fullt ut, säger Katrin Stjernfeldt Jahmmeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Alle svenske kommuner skal tage imod et vist antal af de migranter, som har fået opholdstilladelse ifølge den anvisnings-lov, som trådt i kraft sidste år.

I løbet af 2017 er Malmös kvote på i alt 408 personer. Næste år bliver det nul – hvis S-toppen i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jahmmeh, får det som hun vil have det. Brevet sender hun næste uge.

– Den nya lagen tar inte i tillräckligt stor utsträckning hänsyn till de som redan har flyttat till en kommun enligt Ebo, säger Stjernfeldt Jahmmeh.

Den omstridte Ebo-lov giver migranter ret til selv at sørge for deres egen bolig. De fleste vælger at flytte ind hos slægt og venner. Det har ført til, at der allerede bor i omegnen af 4.200 personer – både asylsøgere og personer med opholdstilladelse – i Malmö.

ANNONSE

– En relativt liten del av alla flyktingar i Sverige får bostäder tack vare anvisningslagen. De flesta löser sin bosättning själva. Vi anser att det måste göras en avräkning mot ebo-lagen.

Et andet krav som fremsættes i brevet er, at staten skal dække de omkostninger, der opstår når ”ebo-beboerne havererer”, som Stjernfeldt Jahmmeh udtrykker det; når dem, der selv har arrangeret sig ved at flytte ind hos andre i henhold til ebo-loven bliver smidt ud, eller af andre grunde ikke kan bo der længere. Så betaler hjemkommunen nemlig for indkvartering på hotel…

– Om människor exempelvis blir hemlösa måste kommunen betala hotellkostnader. Vi anser även att staten ska stå för boendekostnader för anhöriga som inte omfattas av det statliga etableringsstödet.

Malmö købte i efteråret 2016 lejligheder til asylsøgere for 26,8 millioner kroner. Men nu er det slut, bestemte Katrin Stjernfeldt Jammeh for nylig, fordi prisene steg med hele 19 procent.

 

Aftonbladet: S-toppens krav på regeringen: Skicka inte nyanlända till Malmö

ANNONSE

2 svar til “Grænsen er nået: Malmø kaster håndklædet i ringen”

  1. KnudMadsen siger:

    Så må Katrin da hellere få et kursus hos David Træls, der ved, at der er penge i lortet.
    Malmö bugner formentlig i penge med alle de muhammedanere, de er velsignet med.

  2. […] Grænsen er nået: Malmø kaster håndklædet i ringen […]

Mest læst

Al-Araberlingske