Nyt

Foto: Google Maps.

 

Fransk politi arresterede mandag fem personer efter at en gasbombe tidlig lørdag morgen blev opdaget i en baggård i Rue Chanez i Paris – ikke langt fra Porte d’Auteuil i det eksklusive 16. arrondissement.

Le Point skriver, at antiterrorpolitiet efterforsker om der findes flere involverede. Den hidtidige hovedmistænkte var kendt af ­myndig­hederne som radikal islamist, og befandt sig på den såkaldte S-liste over farlige personer. Blandt de andre arresterede var der også personer tilhørende denne mands omgangskreds.

Klokken halv fem lørdag morgen opdagede en af beboerne gasbeholdere i gårdens indgangsparti. Han var vågnet på grund af støj udefra, genkendte lugten af benzin og var gået ud for at se, hvad der foregik.

ANNONSE

Manden slog alarm, og kort efter sikredee politi og brandvæsen området, og fjernede bomben, som ifølge det franske nyhedsmagasins efter­forsknings­kilder var dygtigt lavet og kunne have gjort stor skade (NTB benytter det afdramatiserende ord «hjemmelavet», og tilføjer i øvrigt, at der ikke foreligger oplysninger om de arresterede).

Ledninger forbandt gasbeholderne med en udløsermekanisme, som forgæves skal være forsøgt fjernstyret ved hjælp af en mobiltelefon. Det er uklart, hvorfor forsøget på at udløse bomben ikke lykkedes.

Omkring 40 liter benzin ser også ud til at være blevet spredt på stedet med jerrykander.

Politiet har givet de personer, som bor i bygningen, forbud mod at udtale sig. Det er uklart, hvorfor den aktuelle bygning var blevet valgt som terrormål. Le Figaro antyder, at terroristerne ønskede at ramme anti-islamister, men at de gik efter forkerte personer på grund af navnelighed.

Det er ikke første gang nogen har efterladt en bombe uden symbolske mål. Hvis man ræsonnerer som en jihadist, har man ikke behov for at begrænse til mindesmærker, offentlige forsamlingssteder eller transportmidler. Hvorfor ikke bare skræmme og dræbe de vantro hjemme hos dem selv?

 

Le Point – Le Parisien – Le Figaro

ANNONSE