Nyt

Den norske Palæstinakomite inviterede til demonstration mod præsident Donald Trumps Jerusalem-politik. Facebook svarede igen ved at fjerne invitationen og udelukke lederne.

– Den tilbagemelding vi har fået er, at det strider mod Facebooks retningslinjer, men det gør det ikke. Det er hverken stødende eller pornografisk. Facebook er en vigtig kanal for os til at nå ud til folk, så vi opfatter det som at vi censureres, siger leder Kathrine Jensen i Palæstinakomiteen til VG.

Etter planen skal demonstrationen ske foran Stortinget næste torsdag. Palæstinakomiteen arrangerer demonstrationen som en reaktion på Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad. Arrangementet har fået titlen «Markering: Sig nej til USA sig anerkendelse af Jerusalem».

Arrangementet blev lagt ud på komiteens Facebook-sider fredag. Mandag var den fjernet. Derudover mistede omkring 15 administratorer i tre af komiteens grupper adgang til centrale funktioner på Facebooks sider, skriver avisen. Jensen understreger, at det drejer sig om en fredelig demonstration.

– Vi har haft denne type demonstration mange gange og har tilladelse, siger hun.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE