Nyt

Det har overrasket mange, at Facebooks censurråd har udelukket USA’s tidligere præsident Donald Trump.

Det er Danmarks forhenværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, der står bag den kontroversielle beslutning, der illustrerer, at ytringsfriheden er tvunget i knæ på Facebook.
Socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt leder Facebooks censurpanel, der består af 20 personer med politisk og juridisk baggrund.
Hovedparten af Helle Thornings kollegaer i Facebooks censurorgan består af personer med ikke-vestlig etnicitet.
De farverige Facebookfolk kommer fra så eksotiske destinationer som Ghana, Pakistan, Yemen, Kenya, Cameroun, Brasilien, Sydafrika, Colombia, Taiwan samt verdens folkerigeste muslimske land – Indonesien.
Onsdag besluttede censurchefen Helle Thorning-Schmidt og hendes kulørte meddommere at udelukke Donald Trump fra at ytre sig på verdens største sociale medie.
I praksis betyder det, at USA’s tidligere præsident ikke kan stille op til det amerikanske præsidentvalg i 2024. Hvis en politiker er udelukket fra de sociale medier, så har kandidaten ikke en chance for at blive valgt.
Men ikke alle er udelukket fra Facebook. I Danmark findes Facebookprofiler fra islamistorganisationerne Hizb ut-Tahrir, Det Islamiske Trossamfund og Grimhøjmoskeen, der alle har tråde til islamisk terrorisme.
Det var i Hizb ut-Tahrirs moske på Nørrebro, at Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein bad fredagsbøn kort før sit dødelige angreb, der blandt andet var rettet mod den jødiske synagoge.
Hizb ut-Tahrirs svovlprædikant, Monzer Abdullah, er dømt for mordtrusler mod jøder. Den libanesiske imam har sin egen profil på Facebook.
Facebook er i det hele taget meget rummelig, når det kommer til islamistiske hadprædikanter og organisationer, der vil oprette morderiske kalifater i Allahs navn.
Måske giver det mening, at den tidligere præsident Trump er forvist fra Facebook, når man ser på den gruppe mennesker hos Facebook, der har taget beslutningen om at udelukke Trump.
Donald Trumps politiske agenda i Det Hvide Hus gik i høj grad ud på at mindske tilstrømningen af migranter fra ikke-vestlige diktaturer. Det har gjort den tidligere præsident til en forhadt person på venstrefløjen, der har fri indvandring og globalisering som sin ideologi.
Repræsentanter fra den multikulturelle højborg har, med Helle Thorning-Schmidt i spidsen, fået deres foreløbige hævn over Donald Trump.
Spørgsmålet er, hvem Facebookcensuren rammer næste gang.

Se også
Anmeldte Pernille Vermund for racisme: “Vincent Morris” er svindler og indbrudstyv

ANNONSE