Nyt

Svenske Amanda Hansson blev bedt om at forlade bussen. Hun var for letpåklædt.

Amanda Hansson har skrevet en klage til trafikselskabet Skånetrafiken på Facebook:

“Jag är otroligr arg, och vill bara beklaga mig.

Idag så gick jag på buss 3 på södervärn (11.05 EXK 069) i Malmö. En väldigt varm dag (27 grader) så därför har jag, som vilken annan människa som helst, anpassat kläder efter väder’. Jag har på mig ett par shorts och en topp som har en rosett knuten där framme. Jag går på bussen, skannar min biljett men plötsligt hejdar busschauffören mig. Han säger ”kan jag få prata med dig?” Och jag bara ????? Va? Då säger han ”du kan inte gå klädd så på våra bussar” och jag bara ”vad snackar du om?” Varav han svarar ”du får klä på dig, du visar alldeles för mycket” (redan här KOKAR jag av ilska). Busschauffören börjar snacka om någon policy som absolut inte existerar. Jag fortsätter ifrågesätta, och han säger att jag inte får åka med om jag inte klär på mig. JAG ÄR RASANDE. Jag går av bussen för oavsett om jag vill stanna kvar i ren protest var jag så arg så jag ville bara skrika och gråta. Jag ifrågasätter vad det är för ”jävla sexistiskt skit” och går ifrån. Jag har ALDRIG i hela mitt liv känt mig såhär förnedrad någonsin, och att det ska ske i offentlig miljö på en buss gjorde mig vansinnig. Jag ringde er på Skånetrafiken och anmälde och hon i växeln beklagade och säger att det jag minst kan få är en ursäkt. Jag vill att den idioten får sparken, annars blir det fan Sydsvenskan och Aftonbladet nästa.

Tack och hej mvh arg tjej”

Skånetrafikken har skrevet følgende som svar:

“Hej Amanda! Beklagar verkligen det inträffade och är uppriktigt ledsen över bemötandet du fått av chauffören. Vi har ingen klädpolicy för våra resenärer och chaffören har absolut inget rätt att avvisa dig på grund av din klädsel, eller ens kommentera den.

Jättebra att du ringt in till vår kundtjänst! Min kollega har lagt ett ärende och du kan förvänta dig svar från ansvariga!

Återigen, jätteledsen för bemötandet ombord men jag önskar dig en riktigt fin kväll! Mvh, Elvis”

Tip: Snaphanen

Se også
Vegans 4 Life (AH og Greta Thunberg) 

ANNONSE