Nyt

Peg Parnevik er datter af den professionelle svenske golfspiller Jesper Parnevik, og har skabt sig en karriere indenfor musik. I Sverige er hun desuden kendt for tv-shows, og er vel også det man kalder for ‘Influencer’. Torsdag i sidste uge overværede hun en civil anholdelse af en mand, der netop havde røvet et ur fra en 40-årig kvinde. Manden var sort, og hun reagerede lige som man kunne forvente af en ung svensk blondine med adresse på farmands Florida-domicil: 1265 kvm med pool, biograf, vinkælder og egen strand.

En historie fra Fria Tider – ‘Fuck y’all’: Peg Parnevik rasar mot vittnen som grep afrikansk klockrånare.

“Flera personer ur allmänheten grep idag en man som rånat en kvinna på Östermalm i Stockholm. Tv-profilen Peg Parnevik, som filmade händelsen, blev upprörd när förövaren ‘kvävdes på trottoaren’, skriver hon på Instagram.

Det var vid 13-tiden på fredagen som ‘rådig allmänhet’ grep en man som rånat en 40-årig kvinna på Östermalm i Stockholm, som polisen uttrycker det på sin hemsida. … Rånaren övermannades och hölls fast tills polisen anlände.

Peg Parnevik har publicerat flera filmer på Instagram från händelsen där man kan se hur gärningsmannen, en afrikansk man, klagar på att hans axel gör ont efter att han brottats ned. Parnevik påpekar att hon inte bara tänker titta på när en ’svart man’ håller på att kvävas.

‘Jag är ledsen men jag kommer inte bara stå där och se på när en svart man kvävs på asfalten under något slags självutnämnd heroisk handling? Jag vet att vi gärna vill tro att Sverige är sååååå progressivt och jag är ledsen att spräcka er bubbla. Men jag har sett tillräckligt många färgade människor bli skjutna/kvävda/trakasserade för att bara gå vidare utan att göra någonting alls. Det minsta jag kan göra som vit person och människa är att stå där så de känner sig sedda.

‘Fuck y’all’, skriver hon om personerna som ingrep mot rånaren. Parnevik har även publicerat skärmdumpar på ‘Black lives matter’-tröjor.”

ANNONSE