Hovederne på bloggen

“I den forstand handler sagen faktisk om retsstaten. Den har afsløret en åbenlys konflikt mellem lov og lovgivning. Befolkningens utvetydige opfattelse af lov er, at vi som samfund på ingen måde accepterer barnebrude, mens lovgivningen på den anden side udviser en lallende tolerance.

Er det så overhovedet ikke problematisk, at en minister ikke overholder loven? Jo, bestemt. For selvom det ikke er et juridisk, men politisk spørgsmål, så er det naturligvis en fuldkommen central demokratisk praksis, at ministre overholder lovgivningen. Men hvorfor!? Jo da først og fremmest fordi folketinget skal kunne regne med ministeren (deres tjener). Og her er hun jo ligefrem gået til yderligheder i ivrighed for at tilfredsstille sine chefer.”

Den virkelige skandale i sagen om Integrationsminister Inger Støjbergs instruks/pressemeddelelse er ikke hendes håndtering af kampen mod barnebrude, men den omstændighed, at Folketinget ikke kodificerer den retstilstand, som et massivt flertal i befolkningen ønsker. Det er det grundlæggende demokratiske problem i denne sag, at Folketinget er vaklende i spørgsmålet om barnebrude; det forvirrer befolkningen og er ødelæggende for folkestyret, skriver Rune Selsing, hvis indlæg kan læses her:

ANNONSE

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9702042/naar-i-er-faerdige-med-at-skrige-over-stoejberg-her-er-den-virkelige-skandale/

ANNONSE

Ét svar til “Når I er færdige med at skrige over Støjberg – her er den virkelige skandale”

  1. Hugo nielsen siger:

    Det er desværre mig der er skyld i hele sagen om barnebrude. I november 2015 kom en 14årig pige over grænsen Storskov i Nordnorge. Jeg sendte en kopi at artiklen fra NRK.NO til alle partier i folketinget.