Nyt

Politiet har offentliggjort billeder af en sexualforbryder, men Sveriges største aviser maskerer hans ansigt. – Det er ikke vores opgave at hjælpe politiet, svarer Aftonbladet.

Aftonbladet efterlyste sexualforbryderen – med et meget pixelleret billede. Som det fremgår af billedet neden for, gjorde man dermed gerningsmanden fuldstændig uigenkendelig.

At dømme efter billedet har politiet efterlyst en tågeklat.

Den såkaldte «flicktafsaren» har de seneste måneder forgrebet sig seksuelt på flere piger og unge kvinder i stockholmsområdet.

Medierne nægter at hjælpe politiet med at finde ham. Aftonbladets chefredaktør Sofia Olsson Olsén:

«Vårt jobb är att hålla ett öga på hur polisen arbetar. Inte att samarbeta med dem.»

Politiet har gang på gang i flere uger anmodet medier og offentlighed om hjælp med at få fat på den mand, som har krænket mindst seks forskellige piger og unge kvinder mellem 15 og 22 år i busser i stockholmsområdet,

Men anmodningen falder på stenet grund hos Sveriges to største aviser: Aftonbladet og Expressen nægter at hjælpe med at få pågrebet seksualforbryderen.

Og dette afslag på en politianmodning er en af de svenske absurditeter, som vækker opsigt i udlandet. Ekstra Bladet ringede således til Aftonbladet og spurgte, hvorfor man anonymiserer en efterlyst kriminel.

Den socialdemokratiske tabloid-avis´ chefredaktør, Sofia Olsson Olsén, svarer følgende i en email:

«den svenska pressen verkar inom ramen för ett själv­reglerande press­etiskt system. Reglerna är till för att skydda och sätta gränser för vad som är rimligt och relevant att offentlig­göra – och vad som inte kan anses vara det».

Hun fortsætter:

«Polisen har ofta information, bilder och video med miss­tänkta personer, men som ännu inte anhållits eller dömts. Det är sällan vi publicerar sådant material. Polis­utredningar är polisens sak och inte pressens. Vårt jobb är att hålla ett öga på hur polisen arbetar. Inte att samarbeta med dem.»

Nu har det svenske politi så besluttet selv at publicere billeder af den mistænkte for at få hjælp fra offentligheden.

– Vi vill få honom identifierad, sier etterforskningsleder Cecilia Närfors til Fria Tider.

Närfors siger, at det var politiet, som gav billederne til Expressen og Aftonbladet. Hun konstaterer tørt:

–  De har valt att inte visa hans ansikte.

 

Ekstrabladet: Sexgal mand går amok i svenske busser: Får beskyttelse af svensk presse

ANNONSE

Ét svar til “Her er sex-krænkeren som de svenske medier beskytter – trods politiets anmodninger om hjælp”

  1. KnudMadsen siger:

    Det der kan vel kun forstås som værende en direkte modarbejdelse af samfundets interesser til fordel for en kriminel. Ville de måske også deltage i at skjule forbryderen, hvis han dukker op på avisernes redaktioner?
    Gad vide om svensken sætter pris på et sådant initiativ?
    Hvis der er lidt anstændighed tilbage i svenskerne, stopper de omgående med at abonnere på disse svinske sprøjter!