Nyt

I Bulgarien befinder der sig 13.000 migranter som vil videre til de rige lande i Europa. Efter at grænsekontrollerne er blevet indført, er frustrationen blandt især de afghanske migranter blevet stadigt større. Det var ikke i Bulgarien, de havde tænkt sig at bo!

I byen Harmanli, som ligger langs hovedvejen mellem Istanbul og Sofia, har bulgarerne bygget en lejr for migranterne. Der kogte frustrationerne over, og oprøret var et faktum. Vandkanoner og gummikugler måtte tages i brug og 24 politifolk blev sårede som følge af urolighederne. 400 migranter blev fængslet.

En rasende statsminister Boiko Borisov lovede, at alle de migranter som havde været involveret i volden, ville blive stillet for retten og mange af dem ville blive udvist til deres hjemland(e).

ANNONSE

“I am very worried. You see there is no window left unbroken. The people who committed these acts of vandalism will be brought to justice.

“Based on an agreement between the European Union and Afghanistan we have asked for a plane to start extraditing people there in early December. As for the rest, all who have acted brutally and violated public order will be moved to closed camps.”

bulgaria2

Det ser ud til, at alle former for politi var blevet udkommanderet for at håndtere de rasende migranter.

Det forlyder, at baggrunden for oprøret var at mange i lejren har fnat. Harmanli er den største migrantlejr i Bulgarien med 3000 personer. 400 af dem skal efter sigende have været have været smittet med fnat. Lejren kom i karantæne, og så udbrød der oprør.bulgaria3

 

Bulgaria har forstærket grænsen mod Tyrkiet, men presset kan hurtigt blive stort stort nu, hvor Erdogan truer med at åbne grænserne for alle flygtninge, som befinder sig i Tyrkiet (3,5 millioner) så de kan komme videre til Europa.

02715dcd000007d0-0-image-a-1_1479993012399

Erdogan føler sig snydt. Han har ikke fået så mange penge, som han havde krævet for at standse gummibådene til Hellas, og forhandlingerne om EU-medlemskab blev hurtigt lagt på is efter kupforsøget i Tyrkiet.

Spørgsmålet er, hvornår Erdogans tålmodighed slipper op, og hvad EU så vil gøre?

Euronews  Daily Express

ANNONSE