Hovederne på bloggen

“Også af den grund er der noget sekterisk over Stjernfelt og Mchangamas afskrivning af Støvrings og co’s standpunkt. Man skal åbenbart være absolut, rettroende universalist for at være sand ytringsfrihedsforsvarer. Hvis man ikke insisterer på, at grænsen skal stå åben over for kalifat-opildnende imamer, er man en slags forræder mod ytringsfriheden. Og er man det, ja, så bliver man enten karikeret eller usynliggjort i universalisternes fremstilling af historien.”

Katrine Winkel Holm skriver om Frederik Stjernfeldt og Jacob Mchangamas nye bog om ytringsfrihedens historie. Den er i sine kontemporære beskrivelser og betragtninger mere at betragte som et partsindlæg, der har til hensigt at fremhæve egne bedrifter og kraftigt nedtone betydningen af de forkæmpere for ytringsfrihed (Helle Merete Brix, Lars Vilks Komiteen, Trykkefrihedsselskabet), som ikke deler forfatternes universalistiske udgangspunkt. Læs Katrine Winkel Holms indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/katrineholm/ECE9181987/ytringsfrihedens-historie-men/

ANNONSE