Nyt

Det franske oprørspoliti er blevet sendt til lejren Grande-Synthe ved Dunkirk, hvor mere end 400 migranter har slået sig ned til for at forsøge at komme videre over til Storbritannien.

Lejren blev i sin tid oprettet af Læger uden Grænser. Den brændte imidlertid ned til grunden i april efter at kurdere og afghanere begyndte en indtern fejde.

Myndighederne tog affære, efter det blev kendt, at den lokale borgermester ønskede at genoppbygge den tidligere lejr til at blive permanent. Borgermester Damien Carême ville installere bad og toiletter, eftersom flere af migrantene led af skab og andre sygdomme.

Indenrigsminister Gérard Collomb afslog ansøgningen om permanent lejr. Myndighederne har erfaret, at det tiltrækker endnu flere migranter, og man bestemte sig derfor for at jævne den eksisterende lejren med jorden så hurtigt som muligt.

ANNONSE

Dem som boede i lejren før oprørspolitiet kom, fik tilbud om at bo på forskellige modtagelsescentre, men ikke alle var interesserede. Mange havde betalt titusindvis af kroner til menneskesmuglere for at komme til Storbritannien

The migrants’ flight appears to suggest unwillingness to take up the French government offer of a chance to claim refugee status in France. Many of the migrants have paid thousands of pounds to people-smuggling gangs to take them to the UK, and remain determined to complete the journey.

 

The Times

ANNONSE

Mest læst