Nyt

EU-lederne skal ha gået med på alle tyrkiske krav, hvilket må læses som det største politiske nederlag i EUs historie. En union på 500 millioner mennesker lar seg diktere af en stadig mere islamistisk og tyrannisk leder for et ustabilt regime på 75 millioner.

Hvis Daily Telegraphs information stemmer, har EU-lederne sagt ja til at alle migranter kan returneres, men for hver som sendes tilbage skal det flyes èn migrant fra lejre i Tyrkiet til Europa. Hvis EU-lederne tror dette vil afskrække søtrafikken tager de fejl. Tyrkiet har samtidig fået gennomslag for at tyrkere skal få visum-frihed til EU, og det skal ske så tidlig som i juni, ikke i enden af året, slik det oprindelig var meningen. Tyrkiet sjokkbehandler EU.

Medlemskabsforhandlingerne skal åbne fem nye såkalte kapitler, for at få fortgang i processen om tyrkisk medlemskab i EU.

Det økonomiske bidrag skal fordobles fra 3 milliarder euro til seks, og enda snakkes det om at EU skal betale for all infrastruktur for migrantene i Tyrkiet.

Tyrkiet har fået i pose og sæk. Ved at legge sig flade har EU trolig bare skerpet Erdogans apetit. Han ser at det betaler sig at spille strongman.

Lige før helgens forhandlinger overtog han landets største avis, Zaman. Det var det samme som at give EU fingeren. – Jeg er ligeglad med deres menneskerettigheder, synes Erdogan at sige. Og EU spiste i seg ydmygelsen.

ANNONSE

EU-lederne synes at have politiske følehorn på linje med Marie Antoinette. De mangler totalt følelse for hvad som sker i Europa:

In a basket of sweeteners handed to Ahmet Davutoglu, the Turkish prime minister, five new chapters of the long-running talks on Turkey’s accession to the EU will be opened.

And from June, 77 million Turks will be able to access to the EU’s Schengen zone for 90 days without a visa under a significant relaxation of the rules. That is four months earlier than envisaged in talks last year.

EU vil tillade Tyrkiet at udplassere tenestemænd på de græske øer, tættest på deres kyster. EU synes ikke længer bekymre sig om forsvar og betydningen af territorial kontrol.

In exchange, Turkey will agree to “readmit expeditiously all irregular migrants” who land on the Greek islands and to station immigration officers on islands including Lesbos, Leros and Kos.

Under the plan to discourage refugee crossings, for “every Syrian readmitted by Turkey from Greek islands, another Syrian will be resettled from Turkey to the EU member states”, the summit’s conclusions say.

Hvis man kan skrive en setning som at “for at afskrække flygtningenre vil det for hver syrer som sendes tilbage bli sendt en syrer fra Tyrkiet til EU” er man mentalt nedsmeltet. Det påfallende er at Telegraphs journalist ei heller reagerer på en slik meningsløs, selvmotsigende sætning.

Galskaben er blivet geldende politik.

idomeni.border.søn.6.mars.2016

Foto: EU blir hamret fra to kanter. Fra elendigheten ved grensen mot Makedonia, som mediene sørger for å levere bilder fra kontinuerlig. I samarbeid med hjelpeorganisasjonene blir politikerne hamret og minnet på deres ansvar. At det kanskje er Tyrkias ansvar, hører i lite om.

Med et lite forbehold: Man ble enig i prinsippet mandag kveld. Men det ble ikke underskrevet noen avtale. Man ble enig om å møtes igjen 17-18 mars for å hamre ut detaljene.

Djevelen gjemmer seg som kjent i detaljene. En av dem heter Tyrkias visumfrihet over islamiske land. Dvs i nyhetsreportasjen heter det at Tyrkia må gjøre noe med visumreglene overfor islamske land. Det kan bare bety at de er slakke. Hvilket indikerer at Tyrkia kan manipulere betingelsene for å slippe inn i Tyrkia etter forgodtbefinnende, og med visumfrihet vil det være det samme som å være inne i Schengen.

Avtalen virker skreddersydd for å sprenge EU.

merkel.erdogan

Foto: EU hamredes fra den anden side af Erdogan. Presset ser ud til at virke: Humanitær storslegge og brutal magtpolitik i skjøn forening. Men det er altså EUs egne institutioner – medier og asyllobbyen – som er allieret med sultanen i Ankara. Her i sit guldforgylte palads til 1 milliard dollar. Angela Merkel er ved at blive en papfigur.

Et andet punkt: EU vil gjerne at Tyrkiet gør noget med sine ID-krav, f.eks. indføre biometriske ID-bevis. Det peger mod svindelen med pas og dokumenter, som foregår over en lav sko.

Når David Cameron hilser aftalen velkommen og tror den kan sætte stop for den umenneskelige bådtrafik, røber han at han ikke har guts til at se virkeligheden i øjnene:

Leaving at midnight, David Cameron said there was the “basis for a breakthrough, which is the possibility that in future all migrants who arrive in Greece will be returned to Turkey.”

“Now that would, if implemented, break the business model of the people smugglers, and end the link between getting in a boat and getting settlement in Europe. That is something that I’ve been arguing for a year. I think that it is significant, but only if it’s fully implemented, and that’s what needs to happen next.”

Cameron ved utmerket vel at det er Erdogan og myndighederne som er involveret i smuglingen, og de tjener enorme summer på trafikken, slik de har tent enorme summer på at kjøbe olie fra IS og sende våben i retur. Tyrkiet er blivet islamiseret og korrumperet under Erdogan, og the chicken comes home to roost, som amerikanerne sier. Nå viser resultaterne sig. Men i stedet for at stå op mod en mand som uden at nøle vil bruge migrationen til at ødelægge og betvinge Europa, tør ikke EU-politikerne kny. Det eneste tegn på at de vet de gir etter for afpresning, er bisætningerne om at aftalen er bra “hvis den blir efterlevet”. Mer tør ikke Cameron si.

Det er ynkelig.

På toppen af det hele blir Storbritanniens bidrag til Tyrkiet doblet fra 250 millioner pund til 500 millioner pund. Ikke akkurat småpenger.

Europa går med andre ord med på at betale for at blive rundspildt og ydmyget.

Reuters tittel antyder ambivalens og tvetydighed: EU welcomes bold Turkey plan to stop migrants, defers decision

 

 

Billedet: Fra jernbanestationen i Idomeni.

ANNONSE

2 svar til “EU kapitulerer overfor tyrkisk afpresning”

  1. Niels P. siger:

    Man tør snart ikke lægge sig til at sove, for politikerne mødes hele tiden, og hvad de finder på, har de ikke sagt noget om på forhånd. Der er ingen offentlig debat forud for vidtgående beslutninger. Ingen afstemninger i vores parlamenter. Ingen vi kan gøre ansvarlige. Og nu skal vi betale til Tyrkiet for at få flere flygtninge og åbne vores grænser for tyrkiske indvandrere og hurtig tyrkisk medlemskab af EU. Det Tyrkiet, som har besat en tredjedel af EU-landet Cypern, som de koloniserer og vandaliserer efter forgodtbefindende.
    Det er et nyt München, vi er vidne til. Fred i vor tid! Hvad fanden bilder politikerne sig ind?

  2. Per T siger:

    Hvorfor skal vi betale Tyrkiet for at beskytte os? Har vi ikke et forsvar længere?