Kopierede/fra hoften

Højrefløjens fremgang både i USA og Europa gør det magtpåliggende at drive selvkritik. Suksess kan gøre en blind for farer. Ikke mindst bør man rejse spørgsmålet: Hvem er vi? Hvad er vores mål? Hvem er vi på parti med?

Det er ingen tvil om at mange mener Valdimir Putin og Russland er en partner i kampen for at redde Vesten fra islam.

På overfladen ser det forlokkende ud. Men vi ser alvorlige fejl ved en slig analyse.

Putins regime bygger på tvang og bruger vold uden moralske skrupler. Hvordan kan tvang bekæmpes med tvang?

Putin gør ingen forskel på de fjender højrefløyen i Europa gerne ser bekæmpet, som islamister, og demokratiske opponenter.

Når en respekteret politiker som Marie Krarup går ud og erklærer at hun er på parti med Putin, er der fare på ferde. Vel nok er ikke Russland demokratisk, men:

– Vi ser Putin som eksponent for et enevældigt, ikke-demokratisk system, som vi ikke vil have i Danmark. Det, som jeg siger, er, at vi har sammenfaldende interesser med Rusland på den lange bane, og derfor er der al mulig grund til at få en mulighed for samarbejde. Men jeg ønsker heller ikke et EU, som det vi har i dag. Jeg ønsker EU lagt i graven og erstattet af et frihandelsforum. Det er vores politik. Hvis Putin eller Marine Le Pen (lederen af det franske parti Front National, red.) kan hjælpe med til det, så er det helt fint. Om det så var Fanden selv. Et EU, der er markant anderledes end det, der er i dag. Det er det, vi kæmper for, siger hun.

Hvilke sammenfaldende interesser er der tale om? Krarup mener Juncker og Brussel er en større trussel mod Danmarks eksistens end Putin. De to størrelser er ikke sammenlignbare. Schengen-systemet truer Danmarks demografiske sammensetning, men det er et system man kan forlade, hvis Folketinget bestemmer sig for det. Afgørelsen kan træffes i Danmark.

ANNONSE

Hvis man allierer sig med Putin – og Krarup omtaler Russland som en “kommende allieret” – så er der helt andre regler. Man krydser ikke ustraffet en autokrats vej. Putin har dræbt kritikere over hele verden. Tror Krarup han ville behandlet danske borgere anderledes hvis han så sine interesser truet?

Eller er Krarup villig til at betale den prisen? Det tviler jeg på.

natalia_estemirova_reference

Foto: Natalia Estemirova, menneskerettsaktivist, dræbt i Ingusjetia 15. juli 2009. Det ville være dybt tragisk om det nye højre i Europa i sin iver efter at bekæmpe islam, allierede sig med en autokrat der dræber landets bedste borgere. Rækken over ofre er lang, og alarmerende nok: Putin lar sine kritikere dræbe af en muslimsk lejehær.

Hvis man tror at Putin er en allieret mod islam, så bør man tænke om.

Putin har indgået en allianse med Iran for at beskytte Assad-regimet. Iran fører fortsat en aggressiv, antivestlig politik, bygget på den totalitære shia-ideologien til Khomeini. Nylig modtog Putin Erdogan i St. Petersburg. Vi ser at antidemokratiske kræfter samler sig: Moskva, Teheran, Beijing. De ønsker et andet verdenssystem.

Krim var ikke et isoleret tilfælde. Det var åbningstrækket i en gambit for at teste Vestens handlingsvilje.

“Jeg har en helt anden holdning. Det EU, der er i dag med Schengen og euro og alt det skidt, hvis det svækkes, så er det i Danmarks nationale interesse. Men det betyder ikke, at jeg støtter Putin. Det, jeg siger, er, at det er latterligt, at vi går så meget op i at skælde ud på Rusland, at give dem sanktioner og at prøve at sparke dem ud på alle måder. Det er dumt, når vi har langsigtede fælles interesser med dem. De står med de samme problemer, som vi gør, med udfordringer fra islam og terrorismen.”

Indmarchen i Øst-Ukraina var at smide hansken til det europæiske sikkerhedssystem. Hvis ikke DFs forsvarsordfører forstår at det truer Danmarks eksistens som fritt land er det meget bekymringsfuldt. Så risikerer DF at havne i forkert selskab.

Putin forsøger åbenbaret at indynde sig hos de nye højrepartier. Marine Le Pen har vist sig modtagelig. Det vil være dybt tragisk om Dansk Folkeparti begår samme fejl.

Putin-svermeri er en af motorene i høyreradikaliseringen der foregår i Europa. Hvis man tillader en opfattelse at brede sig om at Europa og Russland har fælles interesser, kan man få noget helt andet og værre enn Brussel.

EU-systemet er udemokratisk, men det er ikke autokratisk og ubundet af lov og ret. Her risikerer man at gøre sig selv spedalsk på fejl premisser.

Vi skal have gode kræfter til at forstå det håbløse i EUs politik. EU ødelegger sig selv indefra. Men vi skal ikke gå fra en type national selvafståelse til en anden.

En alliance med Putin vil indsnævre det politiske rum og manøvreringsfrihed. Bare det at ytre et slikt ønske indsnrevrer rummet for kritik, innad, i såvel DF som offentligheden generelt. Da blir det ikke velkomment at spørge hvem det er der dræber sine modstandere med gift, om det nu er OL-stjernen der fortalte om dopingskandalen. Hun lever på rømmen i USA.

Putin-tilhængere er ikke nådige. De tåler ikke kritikk af deres fører og reagerer negativt på kritik. Det kender vi godt til.

Desto større grund til at forsvare friheden.

 

http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-08-22-df-ordfoerer-eu-er-en-stoerre-trussel-mod-danmark-end-putin-er

 

https://www.mm.dk/loekkegaard-det-europaeiske-projekt-er-truet-paa-eksistensen/

ANNONSE

Ét svar til “O Freunde nicht diese Töne”

  1. Tor Arne siger:

    En forklaring på Front Nationals koblinger til Russland: franske banker nekter å gi partiet banklån, blant annet til finansiering av Marine Le Pens valgkampanje til presidentvalget: http://resistancerepublicaine.eu/2016/09/01/deni-de-democratie-les-banquiers-francais-refusent-de-preter-a-marine-le-pen-pour-sa-campagne/