Nyt

Det er uforståeligt, at Omar Mateen ikke blev overvåget efter at han to gange var genstand for efterforskning på grund af tilknytning til jihadister.

The senior law enforce­ment source reports that Mateen became a per­son of inter­est in 2013 and again in 2014. The Fed­eral Bureau of Inves­ti­ga­tion at one point opened an inves­ti­ga­tion into Mateen but sub­se­quently closed the case when it pro­duced noth­ing that appeared to war­rant fur­ther inves­ti­ga­tion.

He’s a known quan­tity,” the source said. “He’s been on the radar before.”

Mateen was a U.S. cit­i­zen; his par­ents are from Afghanistan, CBS News reports.

Ikke desto mindre fortsatte CNNs Peter Bergen at sige, at det er sådan det er i et retssamfund, hvis en mistanke afkræftes, er ved­k­om­mende ude af kniben. Men jihadisme er noget andet. Det er en ideologi. Det ved Bergen udmærket; da han sagde, hvad han gjorde, svigtede han sit faglige omdømme.

Hvis vestlige demokratier ikke engang vil følge med på på, hvad kendte mistænkte gør, giver man i virkeligheden op. Der er hundreder og tusinder af mennesker, som de ikke kender, og det er svært at finde dem. Men når de er blevet kendt, er det utilgiveligt at de forsvinder fra radaren.

Det samme skete med Kouachi-brødrerne i Frankrig, der slagtede Charlie Hebdo-redaktionen. De havde også været på myndighedernes liste, men var blevet tjekket ud.

 

 

Billedet: FBI-direktør James Comey. Er toppen af det amerikanske statsapparat blevet så politiseret, at man ikke længere vover at gøre noget effektivt med radikalisering og terrorisme? Så kan det synes. Man ønsker ikke at træde muslimer på tæerne, især når de har så mægtige beskyttere. Man mærker, atFBI følger rule of con­duct og passer sin mund.

ANNONSE
ANNONSE

Ét svar til “Han var en kendt figur”

  1. […] hører, at Omar Mateen var på FBIs liste over potentielle IS-sympatisører. Han havde to gange været genstand for efterforskning. Alligevel […]