Nyt

 

Trumps personlige advokat Michael Cohen blev aflyttet af FBI i mange uger, før politiet stormede hans kontor, hotel og private hjem, ifølge en melding fra MSNBC.

“What we know is federal investigators pursuant to a lawful court order warrant were able to wiretap the phone lines of trump personal attorney Michael Cohen. That this wiretap occurred several weeks before the now public search warrant that was executed here in New York several weeks ago,” NBCNews Tom Winter said Thursday.

Senere på aftenen kom der en korrektion: Telefonen blev ikke aflyttet, samtalerne blev kun bogført: Hvem Cohen snakkede med, hvor længe osv. Dailycaller.com

But later Thursday, MSNBC ran a correction to the story.

“Correction: Feds are monitoring, not listening to Cohen’s calls,” read a chyron correcting the report.

Instead of a wiretap, investigators obtained what’s known as a pen register warrant, reporter Tom Winter said. That allows investigators to obtain information about calls placed to and from a particular phone such as phone numbers and phone-call length.

Razziaen mod Cohens kontor vakte stærke reaktioner af flere grunde. Det mest alvorlige var bruddet på forholdet mellem en advokat og hans klient. Dette regnes som helligt og noget myndighederne ikke skal krænke uden tungtvejende grunde. Det er langt fra sikkert, at der var det i dette tilfælde. Materialet som gav stødet til ransagningen kom fra specialefterforsker Bob Mueller. Mueller har indtil nu ikke formået at påvise nogen Russian Collusion, men har kastet sit net stadig bredere ud, i håb om at finde noget. Mange mener at dette er et brud på det mandat han fik da han blev udnævnt.

Trumps tilhængere, hvilket er noget nær halvdelen af befolkningen, oplever at politiet og retsvæsenet bruges mod en siddende præsident.

De som følger godt med husker at Hillary Clinton benyttede sig af klient-advokat-privilegiet, da hun var i FBI’s søgelys. Det omfattede også hendes medarbejdere og selv de teknikere, som rensede hendes servere. Hun slap afsted med det.

Trumps Amerika får indtryk af at loven er stillet på hovedet: Trump er kendt skyldig, dommen er faldet, det gælder bare om at finde beviserne. Mueller har ikke klaret det endnu, men han giver sig ikke.

ANNONSE

Spørgsmålet er hvor længe de folkevalgte og vælgerne vil finde sig i det.

Medierne er gået i selvsving over alt som har med Trump at gøre. Stormy Daniels advokat, Michael Avenatti, har nærmest fri adgang til MSNBC og kunne udbrede sig om aflytningen af Cohen, før stationen kom med en korrektion.

Rygtestrømmen holdes ved lige og det er kun nogle få medier som klarer at sortere fakta fra fiktion.

REPORT: Feds Had Wiretap On Trump’s Personal Lawyer

 

ANNONSE