Nyt

abdul-razak-ali-artan
Abdul Razak Ali Artan, foto: Kevin Stankiewicz, Oller Reporter
Terroristen som i går sårede 11 personer på en universitetscampus i Columbus, Ohio, ved at køre ind i dem for derefter at angribe dem med en kniv, er i flere medier blevet identificeret som Abdul Razak Ali Artan.

Den 18 år gamle student ved Ohio State University, som blev skudt og dræbt af en politimand som tilfældigvis befandt sig på stedet, var født i Somalia og havde fået opholdstilladelse som flygtning i USA, oplyser Fox News.

Artans baggrund og operationsmodus efterlader ingen tvivl om motivationen bag angrebet:

In a statement, the university said that five of the victims had been struck by the car, five others had suffered lacerations or stab wounds and another person had orthopedic injuries. At least five of the victims were affiliated with Ohio State, either as faculty, students or staff.

At det drejer sig om jihad, udført helt i tråd med anbefalingerne og propagandaen fra højeste ideologiske hold, ser også ud til at blive bekræftet af en melding Artan i følge ABC News skal have posteret på Facebook kun få minutter før angrebet:

ANNONSE

I can’t take it anymore. America! Stop interfering with other countries, especially the Muslim Ummah. We are not weak. We are not weak, remember that.

Artan havde figurerte i et interview i studenteravisen The Lantern ved Ohio-universitetet, hvor han forklarede, at det at være muslim ikke er, hvad medierne fremstiller det som:

He said he was looking for a place to pray openly and worried about how he would be received.

«I was kind of scared with everything going on in the media. I’m a Muslim, it’s not what media portrays me to be,» he told the newspaper. «If people look at me, a Muslim praying, I don’t know what they’re going to think, what’s going to happen. But I don’t blame them. It’s the media that put that picture in their heads.»

Det drejede sig naturligvis om en :

Neighbors say Artan was always polite and attended daily prayer services at a mosque on the city’s west side.

Den kommende præsident Donald Trump har tidligere vært hurtigt ude med verbale udfald efter jihad-terror, men nu er det en noget mere afdæmpet næstkommanderende, der har udtalt sig i sagen:

Vice President-elect Mike Pence called the episode «a tragic attack» and said «our prayers are with them all.»

De muslimske organisationer har været hurtigt ude og advare mod stigmatisering af islam, men en række hændelser i Columbus tyder på, at både det seneste overfald og flere andre muligvis alligevel har noget med islam at gøre. I en Twitter-posterimg har Fox lavet følgende lille opgørelse:

foxnews-twitter-ohio-terror

Den underbygger i nogen grad, antagelsen om, at der findes en diaspora af somaliske og måske andre jihadister i Columbus, og at flere af dem er rede til at tage skridtet fra ideologi til handling. Det vil ikke komme som den helt store overraskelse, hvis det viser sig, at Artan var blevet radikaliseret på denne måde.

Fænomenet er også kendt fra Minneapolis/St. Paul, Minnesota, også kaldet Twin Cities, hvor kombinationen af somalisk diaspora, moské og universitet har vist sig at være en ulyksalig cocktail. Det bliver ikke sidste gang amerikanerne stifter bekendtskab med fænomenet, og landets sikkerhedstjenester kan lige så godt først som sidst henvende til kollegrerne i større europæiske lande for at drage fordel af deres erfaringer.

 

Fox News

ANNONSE