Nyt

Sidste sommer betegnede ’social medie-ekspert’ Thomas Bigum kritikere af islam, som værende ‘kakerlakker’ i en artikel i BT. En Urias-læser anmeldte journalist Mike Kaltoft Jensen og Thomas Bigum for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 B.

Statsadvokaten i København mener ikke der er grundlag for at indlede en efterforskning af flere grunde. Der er ikke“en rimelig formodning om at der er blevet begået noget strafbart”, og sagen hører ikke ind under 266 B, da det at man er kritisk overfor Islam som tro, ikke er omfattet af bestemmelserne for “‘race’, ‘national elle etnisk oprindelse’ eller ‘tro’”. Det fremgår endvidere i senioranklagerens vurdering, at det er “uklart, hvem Thomas Bigum præcist refererer til”.

Med andre ord: Racismeparagraffen skal beskytte muslimer, ikke islamkritikere. Det er legalt at dehumanisere sidstnævnte ved at kalde dem ‘kakerlakker’. Kakkerlakker der skal trampes på. For det fælles bedste, forstås.

ANNONSE

Statsadvokaten venstrefløj dehumanisere islamkritikere kakerlakker 2016

Statsadvokaten i København ved senioranklager Annette Vester, 18. marts 2016; Foto: Collage

Det er ikke svært at organisere et folkedrab. Man skal bare fortælle folk, at de andre er skadedyr. Og når først bølgen ruller, går resten af sig selv. I Rwanda var det radioen, der tegnede fjendebilledet op. Tutsierne var kakerlakker, der var kommet for at overtage landet. Og budskabet blev gentaget i vittigheder, tegninger og popsange.

‘Det bliver langsomt bygget op. Nogen skal orkestrere det. Nogen skal sætte sig ned og beslutte: Lad os nakke dem. Men det er helt almindelige mennesker, der udfører folkedrabet’, siger Jørn Stjerneklar. (Politiken, 7. marts 2009: Krigsreporteren: Vi kan alle slå vores nabo ihjel)

 

Uriasposten

ANNONSE

4 svar til “Statsadvokaten i København: Det er ikke ulovligt at kalde islamkritikere for ‘kakerlakker’”

 1. Therion siger:

  For et par år siden hadde vi noe lignende i Norge….

  https://www.document.no/2012/04/anne-holt-med-hutu-retorikk/

  • Arbeidsrud siger:

   Spør man på document.no får man bare en feilmelding om at siden ikke finnes. Det var igrunnen litt synd…..

 2. amobe siger:

  Lopper & Lus ??

 3. Chanah Robinsky siger:

  næ men det ulovligt at kalde muslimer for kakerlakker

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid