Nyt

Koranklodser ved Ribe Domkirke, julen 2018 – Vincent Morris på Facebook, 1. marts 2019)

En 30-årig jurastuderende har anmeldt Pernille Vermund til politiet, fordi han mener det er racistisk at bruge ordet ‘Koranklodser’. Til BT forklarer han, at et bedre navn ville være ‘Vi-har-selv-deltaget-som-en-brigade-i-den-amerikanske-hær-i-en-blodig-krig-hvor-vi-intet-havde-at-gøre-men-ingen-kan-forstå-at-der-pludseligt-kommer-forfærdelige-men-forventelige-reaktioner-i-form-af-terroraktioner-fra-ekstremistiske-grupper-som-intet-har-at-gøre-med-islam-og-koranen-klodser.’, omend han medgiver at det alternative navn ikke er særlig mundret.

Som jeg har skrevet andetsteds, så vil jeg fortsat bruge ordet ‘Koranklodser’. Andre skal være velkommen til at bruge en anden term. Jeg anmelder dem ikke. Jurastuderende Vincent Morris forklarer sig på Facebook.

“Kære Pernille Vermund. Det var mig, Vincent, som anmeldte dig til politiet, men det ved du også godt nu har jeg erfaret. Jeg vil gerne offentliggøre anmeldelsen, så alle kan følge med i en sag, som jeg synes er ekstremt vigtig. Folket skal vide det og Domstolene skal tage stilling!

I min optik, er der opstillet betonklodser forskellige steder i København, for at beskytte ALLE mennesker på trods af kultur, tro og etnicitet mod terrorangreb. Det kan derfor ikke forekomme mere racistisk, primitivt og ydmygende, at kalde disse betonklodser for ‘koranklodser’. Selv når hensynet til ytringsfriheden er iagttaget, er det hverken et meningsfuldt, hensynsfuldt eller et sjovt begreb. Det er rendyrket racisme.

Min anmeldelse sendt til Politiet lød således:

Kære Københavns Politi

Mit navn er Vincent, 30 år, bor i København og er kandidatstuderende ved jurastudiet. Jeg skal hermed indgive en anmeldelse om racisme jf. Straffelovens § 266. Det drejer sig om at det politiske parti Nye Borgerlige på Facebook som led i deres valgpolitik bruger ordet ‘koranklods om betonklodserne, der er til for at hindre terrorangreb i København. …”

ANNONSE