Kommentar

Collage: Qasam Ijaz, DR’s nye ‘Digital Chikane Officer’)

Jeg har tidligere omtalt Qasam Ijaz her på siden, pakistaneren bag Anmeldhad.dk, og tidligere frontfigur for ‘Center for Forebyggelse af Eksklusion’. På Facebook lægger han ikke skjul på sine politiske sympatier for Alternativet, herunder Sikandar Siddique, nuværende leder af Frie Grønne. En mand helt uden folkelig opbakning.

Da hjemmesiden Anmeldhad.dk blev omtalt i Jyllands-Posten (2015), var det blandt andet med screencap fra nærværende blog, og han har gennem årene systematisk forsvaret islam. Det var forkert af TV2 at udstille moskéerne, ligesom det var forkert af Radio24syv at invitere islamkritikere i studiet. At den ene var professor Thomas Hoffmann, gjorde ingen forskel. Kritik af islam er had.

Karen West skriver på Facebook, at hun for år tilbage deltog i et arrangement med Ijaz, hvor han åbent erklærede at hans ‘vigtigste mission var at sprede islam i samfundet’. Koran-tro aktivist, så at sige.

ANNONSE

Qasam Ijaz er netop blevet ansat som ‘Digital Chikane Officer’ i Danmarks Radio. Med pakistanske værdier i hovedet, og det palæstinensiske flag som baggrund på Facebook, personificerer han problemet med et statsmedie som DR. Fra DR.dk – DR er klar med landets første digital chikane officer.

“DR har pr. 1. marts ansat Qasam Ijaz, 43, i en nyoprettet stilling som digital chikane officer, DCO. Han skal være med til at styrke indsatsen yderligere mod digital chikane, som de senere år har stået højt på dagsordenen i DR, fordi både medarbejdere og chefer oplever problemet som stigende. …

– Qasam har stor praktisk erfaring og ekspertviden i forhold til håndtering af diskrimination, digital chikane samt håndtering og forebyggelse af krænkelser. Han kommer samtidig med en solid projektledererfaring og forstår at manøvrere i større organisationer og på tværs af myndigheder og deslige. Det er netop sådan en profil, vi har brug for, og vi forventer, at han kan omsætte den viden, han får i DR, til konkrete initiativer og måder at arbejde på.”

Citater

“Han skal koordinere en samlet indsats på tværs af organisationen og sætte fokus på de tiltag, der gavner sagen mest muligt.” (Anders Kern Boje, DR Nyheder, 23. februar 2022)

“Fakta fyrer folk, men sjældent særligt diskret. Det er 18-årige Benjamin Moser og 17-årige Qasam Ijaz – også kaldet Charlie – det seneste eksempel på. Efter tre års knokkelarbejde i Fakta ved Islands Brygge i København blev de fredag bortvist fra butikken med etiketten ‘tyveknægte’ på ryggen. ‘Men vi vil genansættes eller have erstatning. Efter så mange års hårdt arbejde kan de ikke bare smide os ud med et knips med fingrene,’ siger de to unge kassemedarbejdere.” (BT, 3. april 1996)

“Et shout-out til de politkkere de medier som Jyllandsposten, trykkefrihedsselskabet og andre – de såkaldte kunstnere som bag dække af ytringsfriheden håner, latterligører og respektløst forsøger at ydmyge og islam… Hvis konsekvensen af jeres hykleriske snævre definition af den såkaldte ytringsfrihed, som kun gøre sig gældende når i har en trang til at håne muslimer… i jeres trang til at beskytte den ytringsfrihed, som intet formål tjener end at skabe splid i befolkningen… Hvis i gerne vil kritiserer islam og muslimer så må i finde på en anden måde at gøre det på – en måde som ikke fremkalder så stærke følelser hos dem som føler sig ramt…” (Qasam Ijaz, Facebook, 14. februar 2015)

“En af de store udfordringer med bekæmpelse af digital chikane er at blive enige om, hvor grænserne egentlig går. Man er nødt til både at se på chikanen som en subjektive oplevelse af krænkelse, der skabes i det enkelte menneske og samtidig have blik for de systemer, strukturer, diskurser og positioner, der muliggør, at digital chikane overhovedet er mulig. Det er en kompleks opgave og derfor modigt af DR at være de første der sætter krænkelser og vigtigheden af en samlet indsats på dagsordenen.” (Qasam Ijaz, Facebook, 24. februar 2022)

“I dag starter jeg så som Danmarks første Digital chikane officer i Danmark største mediehus. … Foruden arbejdet med at forebygge digital chikane rettet mod DRs medarbejdere glæder jeg mig enormt til at lære sammensætningen i et mediehus at kende. Hvem bestemmer hvilken nyheder som bringes, hvem bestemmer hvilket narrativ der præsenteres, hvem bestemmer hvor fokus skal være etc…. det bliver mega spændende!!” (Qasam Ijaz, Facebook, 1. marts 2022)

ANNONSE