Tavle

Statsadvokaten i Sverige vil varetægtsfængsle en kvinde for folkedrab mod den yazidiske etniske gruppe. Hun er allerede blevet dømt for forbindelser til IS.

Kvinden i 50’erne fra det vestlige Sverige blev i 2022 idømt seks års fængsel for alvorlige krigsforbrydelser efter sin tid i den islamistiske terrorgruppe IS.

Der blev hendes tolv-årige søn rekrutteret som børnesoldat for terrororganisationen IS. Disse børnesoldater deltog i mange af de grove voldshandlinger og mord begået af IS mod uskyldige mennesker.

Nu er kvinden også mistænkt for at have begået folkedrab mod yazidi-folkegruppen i den syriske by Raqqa, oplyser Sveriges Radio (SR).

NTB-TT beretter om sagen.

Anklagemyndigheden oplyser ikke i detaljer, hvad kvinden skal have gjort, men både voksne og børn skal være blandt ofrene.

Disse alvorlige forbrydelser skal have fundet sted mellem 2014 og 2016. Kvinden nægter sig skyldig.

Hvis kvinden bliver retsforfulgt, vil det være første gang i svensk sammenhæng, at en hjemvendt IS-tilknyttet person vil blive stillet for retten for folkedrab mod yazidierne, oplyser SR.

Yazidier var netop blandt de grupper, der var mest udsat for den islamistiske gruppe IS’ grusomheder, men ofrene kom også fra en række andre grupper.

Kvinden bliver fredag ​​fremstillet til varetægtsfængsling i Stockholm.

IS er stadig i live

Den islamistiske gruppe IS er de seneste år faldet noget i baggrunden, efter at den blev militært knust og mere eller mindre udryddet i Syrien og Irak.

Kun spredte små bander af IS-terrorister eksisterer stadig i regionen, som gemmer sig i øde områder. Nogle gange dukker de op og udfører terrorangreb mod mål i områderne.

For nylig var de “aktuelle” med et terrorangreb inde i Iran, se artiklen nedenfor.

Gruppen har også set en vis opblomstring i Afghanistan, hvor den jævnligt står bag omfattende terror både mod civilbefolkningen og mod Taleban-styret.

Her er der islamister i en blodig krig mod islamister, ikke mindst en række moskeer fyldt med mennesker bliver simpelthen sprængt i luften.

På nuværende tidspunkt er der dog mere tale om andre islamistiske terrorgrupper, såsom Hamas, Hizbollah og houthierne. Disse står bag meget af den krig og vold, der nu finder sted i Mellemøsten, alt sammen med støtte fra regimet i Iran.

Læs også:

https://www.document.no/2024/01/04/terrorgruppen-is-tar-ansvaret-for-eksplosionene-i-iran/

 

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag