Kopierede/fra hoften

De dræbte i Reading

Jeg har ikke set den nævnte rapport i de danske medier, men det overrasker ikke. Når loonier på den yderste venstrefløj kan samle 15.000 under corona-lockdown for en imaginær sag, så kan det ikke overraske, at der det frodige bagland er et latent voldspotentiale. Postulerede højreradikale begår ikke hærværk, de fjerner det.

Mikael Jalving kommenterer på JP.dk – Ingen demo for mordene i Reading

“I fredelige, lille Danmark blev der sidste år foretaget 21 anholdelser, og to terrorangreb blev forsøgt gennemført, et i Aalborg og et i København. Folk med anstændige postnumre er bare ligeglade. Og nu er det forresten sommer. Danskerne demonstrerer som bekendt kun i skoletiden, hvor de unge kan lokkes med.

Men det er naturligvis ikke kun derfor, at demoer, sympatierklæringer og politisk korrekte hashtags udebliver, og at Reading for længst er glemt. En god dansk demo skal være til fordel for de rigtige mennesker, og de rigtige lige nu er dem med sort hud.

Hudfarven er bare ikke afgørende i Europa. Ifølge Eurostats årlige rapport har der været 21 jihadangreb i 2019. Det er lidt færre end de to foregående år. Sammenligner man med terror fra højre og venstre, var der 6 terrorangreb med motiver langt ude til højre, og hele 26 fra venstre. Dertil kommer 57 separatistiske angreb, som kan være både højre- og venstreorienteret.

Venstrefløjen ser med andre ord ud til at være førende, når det gælder terror, hvilket naturligvis ikke er en historie, som kommer i tv og radio, er du da rigtig klog? Her dominerer historien om den voldelige højrefløj, og rigtigt er det, at den som i tilfældet Breivik kan være meget bestialsk.

Radikalitet og politisk dogmatik kan imidlertid antage flere former og farver og bekymrer sig først og fremmest om renhed og rettroenhed og ser fuldkommen bort fra, at et offer er et offer.

Det samme gør gadens selektive parlament. For de aktivistiske medlemmer af dette er nogle ofre langt mere ofre end andre, hvorfor hvide, midaldrende, arbejdende og myrdede mænd forbigås i demonstrativ tavshed.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden