Nyt

En 15-årig er blevet anholdt af schweizisk politi for angrebet på en 50-årig ortodoks jøde i lørdags. Drengen råbte “død til jøderne”, men alligevel skriver medierne, at det er usikkert, om angrebet havde et antisemitisk motiv.

Politiet og statsanklageren for ungdomsforbrydelser efterforsker i øjeblikket sagen. De udelukker ikke, at angrebet kan have haft et antisemitisk motiv.

Hændelsesforløbet er endnu ikke klart, men politiet blev kaldt til stedet på grund af et skænderi mellem flere personer. (NTB)

 

Jerusalem Post giver en helt anden version: Drengen angreb, og hvis det ikke havde været for lokale beboeres indgriben, kunne det være gået rigtig galt.

Kommunalbestyrelsesmedlem Jehuda Spielman i Zürich kommune melder på X/Twitter, at den kvæstedes tilstand er stabil. Spielman tilføjer, at han kender manden personligt. (NTB)

Spielman sagde, at angriberen råbte antisemitiske slogans, mens han stak, og da han blev lagt til jorden. Ud over at fungere som kavaler om hændelsen sagde Spielman, at overfaldsmanden havde hentydet til jihadistiske koncepter, såsom at handle på vegne af “Al-Aqsa”.

 

 

https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/article-789907

 

ANNONSE