Nyt

Samantha Woll (40) var leder af en synagoge i Detroit og blev lørdag morgen fundet stukket ihjel. Medierne og politiet siger om hendes død, at man ikke må spekulere.

En seks-årig palæstinensisk dreng blev stukket ihjel af sin udlejer i Bridgeport, Illinois. Han blev begravet mandag, og i dette tilfælde fastslår Associated Press allerede i ingressen, at det var et hadmord som resultat af “retorikken.”

En 6-årig palæstinensisk-amerikansk dreng, som myndighederne hævder blev stukket 26 gange af sin udlejer som svar på eskalerende højreorienteret retorik om Israel-Hamas-krigen, blev mindet som et venligt barn, mens flere myndigheder undersøger angrebet, der er blevet et symbol på større kampe mod hadforbrydelser i USA. AP knytter drabet til “rightwing rethoric”. Det er ikke mange voksne, der dræber seksårige som hævn, men AP tøver ikke med at sige, at drabet var “i respons til eskalerende retorik.” Man gør det samme som man beskylder “rightwingers” for: Højner stemningen.

Men når en 40-årig jødisk kvinde bliver dræbt, rykker selv New York Post ud med det samme og opfordrer folk til ikke at spekulere.

Hvorfor ikke? Hvorfor er det ok at fastslå i det ene tilfælde, men ikke engang nævne muligheden for, at det var et antisemitisk drab i det andet, som netop havde med Israel-Hamas at gøre?

ANNONSE

Drengen hed Wadea Al-Fayoume. AP skriver, at han var endnu et “uskyldigt offer i en eskalerende krig.” De knytter ham direkte til krigen. Onklen Mahmoud Yousef sagde ved begravelsen, at mange muslimske familier holder deres børn hjemme. De tør ikke sende dem i skole. Imamen, som forestod ceremonien, knyttede drengens død sammen med de døde børn i Gaza. Samme historie. “Wadea er et barn, og han er ikke den eneste, der er under angreb,” sagde Mosque Foundation Imam Jamal Said under janazah eller begravelsesceremonien. Han tilføjede: “Børn bliver bogstaveligt talt slagtet i det Hellige Land, desværre, hvilket er meget trist.” Her kobler imamen krigen i Gaza sammen med drabet i lokalsamfundet. AP reserverer sig ikke mod en sådan kobling.

Bare timer før begravelsen blev drabsmanden, udlejeren Joseph Czuba (71), fremstillet for retten. Anklageren er sikker på, at det er en hadforbrydelse. Drengens mor og udlejeren havde talt om krigen.

“Han var vred på hende over det, der skete i Jerusalem,” sagde Fitzgerald. “Hun svarede ham, ‘Lad os bede om fred.’ … Czuba angreb derefter hende med en kniv.”

Drengens mor kæmpede imod Czuba og gik ind på et badeværelse, hvor hun opholdt sig, indtil politiet ankom. Wadea var i sit eget værelse, sagde Fitzgerald. Anklagere i demokratisk styrerede byer – Bridgetown er en forstad til Chicago – er optaget af hadforbrydelser, der kan bekræfte deres påstande om højreorienteret retorik. De finder, hvad de leder efter.

I strafferetlig praksis såvel som i politik kan det være risikabelt.

Men når en jødisk kvinde bliver stukket ned og efterladt i en blodpøl, skal der ikke spekuleres. Det er Bidens USA. Biden har allerede flere gange henvist til drengens død som et eksempel på, hvor farlig islamofobi er.

En jødisk kvindes død er besværlig for demokraterne. Samantha Woll arbejdede for genvalg af riksadvokat Dana Nessel, der har en forfærdelig rekord med hensyn til forfølgelse af patrioter. Men i et antisemitisk miljø er tilhørsforholdet til det rigtige parti ingen beskyttelse. Hverken demokraterne eller medierne ønsker selvfølgelig opmærksomhed omkring det.

Hvis vi skal antage, at Woll blev dræbt, fordi hun var jøde. Husværten, der dræber en seksårig i stedet for moderen, der låste sig inde, lider sandsynligvis af en psykisk lidelse. Vi hører hele tiden om, at jihadister er mentalt syge. Hvorfor ikke denne gerningsmand?

 

https://apnews.com/article/illinois-israel-hamas-war-hate-crime-palestinian-df260347321c69acb3b59aae5ede0803

 

Detroit Synagogue Leader Found Stabbed To Death Outside Her Home

 

ANNONSE